4x veilig onder de zonnebank!

By  |  0 Comments


Hoe heerlijk zou het zijn als je ook in de winter een heerlijk kleurtje kunt hebben en eventjes kunt relaxen onder de zonnebank? Wel is het dan belangrijk om je huid goed te beschermen en te weten hoe vaak je onder de zonnebank mag per jaar. Voordat ik hier verder over in ga, eerst een checklist hoe je voor een goede bescherming zorgt als je onder de zonnebank gaat.

1. Beste zonnebrandcrème

Onder de zonnebank gaan zonder zonnebrandcrème is een slecht idee. Door de vele Uv-straling tijdens de zonnebanksessie beschadig je de huid. Ook als je bruine kleur na een tijdje is verdwenen, is de huid nog steeds beschadigd. Om de beschadiging van je huid te verminderen is het belangrijk om goede zonnebrandcrème te gebruiken. Uit onderzoek bleek dat de volgende twee merken de beste bescherming bieden voor onder de zonnebank.

  1. Ambre Solair
  2. Garnier

Echter, bleken er ook drie merken te zijn die aangeven dat ze bescherming bieden tot factor dertig maar eigenlijk maar tot factor 10 of 15 bescherming biedt.

  1. Clinique
  2. Clarins
  3. Europrofit (Kruidvat is de leverancier van Europrofit)

2. Zonnebankbril ter bescherming

Naast dat het belangrijk is dat je huid de beste bescherming krijgt. Kunnen ook je ogen beschadigd raken van de Uv-straling. Open je ogen daarom ook niet onder de zonnebank zonder zonnebankbril. Je ogen worden dan blootgesteld aan een sterke hoeveelheid Uv-straling dat voor oogproblemen kan zorgen. Zorg er daarom voor dat je altijd een zonnebankbril draagt ter bescherming onder de zonnebank.

3. Je huid goed verzorgen na de zonnebanksessie

Na je zonnebanksessie is het belangrijk om aftersun op te smeren. Ook vernieuwt je huid elke dag vandaar dat je de huid goed moet blijven verzorgen. Voor het beste resultaat, smeer je in de ochtend en in de avond crème op je huid. Om sneller een bruin tintje te krijgen onder de zonnebank kun je het beste zonnebrandcrème met bronzer kopen. Ook zorgt de crème ervoor dat het na de zonnebanksessie langer op je huid blijft zitten. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende water drinkt om je huid stralend en verzorgd te houden.

4. Hoe vaak onder de zonnebank

Veel vrouwen vragen het zich af. We willen allemaal een heerlijk bruin tintje op ons lichaam maar willen de huid ook gezond houden. Het aantal keer onder de zonnebank is afhankelijk van je huidtype. Per jaar mag je niet meer dan 100 MED UV aan zon of zonnebank ontvangen. Hiervan ontvang je gemiddeld per jaar al 50 MED UV in Nederland. Dit houdt in dat je nog maar 50 MED UV over hebt waarvan één zonnebank sessie gelijk staat aan 10 MED UV. Per jaar mag je 5 zonnebanksessies hebben om een gezonde huid te behouden.

Hoe vaak ga jij gemiddeld per jaar onder de zonnebank en wat adviseer jij iedereen om huidkanker en andere huidproblemen te voorkomen? Laat het mij weten hieronder de blog of op social media!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 9   Gemiddelde:  3.1/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *