Je gaat trouwen: hoe kies je een goede bruidsfotograaf?

By  |  0 Comments

Gefeliciteerd met je aanstaande huwelijk! Dat belooft een heel bijzondere en onvergetelijke dag te worden. Een dag die natuurlijk vastgelegd moet worden door een professionele trouwfotograaf. Maar hoe vind je die? Wij verzamelden de beste tips.

1. Denk na over de fotografiestijl die je mooi vindt

Er zijn heel veel verschillende fotografiestijlen. Sommigen houden van een klassieke, traditionele stijl, anderen geven de voorkeur aan een journalistieke stijl. Ook kun je voor een modernere fotografievorm kiezen. Op Herecomestheguide.com en Telegraph.co.uk vind je mooie voorbeelden van fotografiestijlen in de trouwfotografie.

2. Zorg ervoor dat je een klik hebt met de bruidsfotograaf

Een trouwfotograaf is de hele dag aanwezig om foto’s te maken. Je zult hem of haar vroeg in de ochtend al zien bij de voorbereidingen en tot in de laatste uurtjes zal hij of zij te vinden zijn op het feest. Niet bepaald wenselijk als de bruidsfotograaf je op de zenuwen werkt of als je er geen klik mee hebt – dat kan een behoorlijke invloed hebben op je dag. Kies dus alleen een bruidsfotograaf waar je écht een klik mee hebt!

3. Check iemands portfolio

Op het moment dat je ontroerd bent door andermans trouwfoto’s en echt naar een foto toegetrokken wordt, weet je dat een fotograaf je weet te pakken. Check dus altijd de portfolio van een bruidsfotograaf en neem alleen contact met diegene op als zijn of haar foto’s jou echt wisten te raken!

4. Bepaal je budget (maar kies niet puur op de prijs!)

Voor je bruiloft heb je als het goed is een budget gemaakt. Wat gaat het eten precies kosten, wat is het budget voor het feest, et cetera. Houd in je budget ook rekening met de kosten voor een bruidsfotograaf.

Natuurlijk is het belangrijk dat je op de prijs let en geen fotograaf inhuurt die je je eigenlijk niet kunt veroorloven, maar kies nooit puur op de prijs. Als je later ontevreden bent met de foto’s, kun je dit namelijk niet meer goedmaken of veranderen. Alles moet goed gaan op de dag zelf, dus bezuinig niet op een paar euro’s.

5. Zoek naar ervaringen van anderen

Het is nooit een slecht idee om in je vrienden- en kennissenkring eens rond te vragen of men positieve ervaringen heeft met een bruidsfotograaf. Wie weet is deze fotograaf ook wel iets voor jou!

Maar ook als je vrienden hun ervaringen niet met je kunnen delen, loont het om even op internet te kijken naar ervaringen met bepaalde trouwfotografen. Als je meerdere recensies leest van pasgetrouwde stellen die echt tevreden waren met hun trouwfoto’s en fotograaf (en het liefst ook nog waarom), kun je er vaak wel op vertrouwen dat het goed zit.

6. Overweeg een pre-weddingshoot

Een pre-weddingshoot is niet alleen hartstikke leuk, het is ook een mooie testcase om te kijken of je tevreden bent met de werkwijze van de fotograaf en met de uiteindelijke foto’s.

Voorafgaand aan jullie bruiloft regel je een pre-weddingshoot met de trouwfotograaf die je op het oog hebt. Als je na deze shoot ronduit tevreden bent, kun je ook met deze fotograaf in zee gaan voor de grote dag. Zo niet, dan heb je nog voldoende tijd om op zoek te gaan naar een andere bruidsfotograaf.

7. Overweeg een tweede fotograaf

Sommige aanstaande echtparen huren twee bruidsfotografen in, zodat ze alles extra goed vastgelegd hebben. Vanzelfsprekend hangt hiero ok een ander prijskaartje aan, maar op die manier kun je de hele dag vanuit twee perspectieven (vanuit dat van jou en van je aanstaande) laten fotograferen.

8. Regel een back-upplan

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het kan gebeuren dat je fotograaf ziek wordt of om een andere reden verhinderd raakt op de dag van de bruiloft. In dat geval wil je natuurlijk wel een goede back-up hebben, want anders zit je zonder foto’s. Regel dus altijd op voorhand al een reservefotograaf waar je tevreden over bent!

We hopen dat je met deze tips een fantastische bruidsfotograaf kunt vinden en dat je een onvergetelijke dag hebt. Veel plezier!

Dit artikel werd je aangeboden door Ricon Fotografie, bruidsfotografe en studiofotografe uit Ridderkerk.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje