Dit zijn de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld

By  |  0 Comments

Waar de een het liefst op “strandvakantie” gaat en zo min mogelijk doet, gaat de ander bijvoorbeeld liever op een actieve sportvakantie, city-trip of wereldreis. Toch is er nog een speciale groep vakantiegangers die tijdens hun vakantie het liefst het “einde van de wereld” opzoekt en de bijzonderste plekjes op aarde verkent. Met name de laatste groep kan de onderstaande plekken waarschijnlijk hoog op hun vakantiebestemmingenlijstje kwijt! Dit zijn namelijk vijf van de meest indrukwekkende natuurgebieden ter wereld:

1.    Etosha National Park

Denk je aan een reis door Zuid-Afrika? Dan mag een bezoek aan haar bijzondere natuurreservaten en het dierenrijk niet ontbreken. Het Etosha National Park in Namibië is het bekendste natuurgebied waar ruim 400 verschillende diersoorten hun thuis vinden. Je vindt er onder andere zebra’s, giraffen, leeuwen, cheeta’s, olifanten en flamingo’s. En zelfs tijdens het nuttigen van je drankje aan het waterreservoir kun je toekijken hoe enorme groepen wilde dieren aan je voorbijgaan. Een dagje in de dierenwereld bij het Etosha National park is dan ook een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

2.     Great Barrier Reef 

De welbekende onderwaterwereld aan de noordoostkust van Australië bestaat voor 2500 kilometer uit koraal. Als je van duiken of snorkelen houdt is dit dan ook het bijzonderste natuurgebied bij uitstek. Je komt er de meest tropische vissen, schildpadden, haaien en walvissen tegen. Maar ook voor de vakantieganger die liever niet het water in duikt is een bezoek aan het Great Barrier Reef een echte aanrader. Je kunt het gebied bijvoorbeeld ook goed zien vanuit een boot met glasbodem.

3.    Kalahari Woestijn

Als het gaat om woestijnlandschappen is de Kalahari woestijn met haar 900.000 vierkante kilometer een van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Het onaangetaste natuurgebied kent een extreem klimaat van gemiddeld 30 graden overdag en -15 graden ’s nachts. Hier kun je tevens de “Big Five” zien, maar in aangepaste vorm. Zo leven er naast antilopen, stokstaartjes, bavianen en hyena’s ook elanden, luipaarden, Kalahari-leeuwen, gems- en springbokken. Dat maakt het gebied dan ook erg populair onder kenners en spotters. 

4.    Victoria Watervallen

Iets oostelijker in het binnenland van Zuid-Afrika vind je op de grens tussen Zambia en Zimbabwe nog een imposant natuurgebied: de Victoria Watervallen. Dit wereldwonder kun je op verschillende manieren aanschouwen en ontdekken. Dergelijke activiteiten kun je terplekke boeken en verschillen tussen wandelen, hiken, kajakken of het geheel aanschouwen per bootcruise, safaritour, microlight- of helikoptervlucht. 

5.    Torres del Paine National Park

Vooral de liefhebber van pure en woeste natuur kan in dit gebied zijn of haar hart op. Eigenlijk bestaat het gehele zuidelijke gebied van Zuid-Amerika uit een aaneenschakeling van verbluffende hoogtepunten aan natuurgebieden. Met het grote aanbod aan verschillende planten- en diersoorten is het park uitgeroepen tot internationaal werelderfgoed. Dit park is uniek door de verschillende natuurgebieden. Het is een perfecte combinatie aan poolgebieden, diepblauwe meren, ruwe rots gebieden, zoutvlaktes en bruisende steden.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *