5 x inspiratie voor een mooie reis binnen Europa

By  |  0 Comments

Als je naar een mooie reis uitziet, dan denk je misschien meteen aan Amerika, Australië of Nieuw-Zeeland. Maar waarom zou je dat doen als Europa zoveel moois te bieden heeft? 5 bijzondere tips voor een mooie reis binnen Europa. Een vakantiehuis in Europa is altijd een mooie uitvalsbasis. Hiermee heb je namelijk volop de vrijheid om jouw reis te plannen.

1. Rhodos

Een vakantie naar Griekenland? Rhodos it is! Dit eiland is namelijk heel erg veelzijdig. Het is geschikt voor een typische zon-, zee- en strandvakantie, maar het is ook perfect als je wat cultuur wilt snuiven of van de natuur wilt genieten. Lindos is een bekend stadje dat overheerst wordt door witte huizen. Dat is mooi om te zien en je hebt hier vandaan ook nog eens een mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Verder vind je er talloze archeologische opgravingen, waardoor je gemakkelijk even een duik in het verleden kunt nemen.

2. Lissabon

Natuurlijk kun je naar Rome of Parijs gaan, maar wat dacht je van Lissabon? De hoofdstad van Portugal barst eveneens van de historische bouwwerken en je kunt er bovendien rekenen op heel wat zonuren. Dat betekent dat het er in de lente en de herfst vaak lekker warm is en dat je dus ook prima voor deze seizoenen kunt kiezen. In de oude wijk Alfama zul je beslist je ogen uitkijken. Hier hangt de was gewoon nog boven de straten te drogen. Het Castelo de São Jorge is zeker een aanrader. Dit kasteel is gelegen op een heuvel, waarvandaan je heel ver uit kunt kijken.

3. Roemenië

Roemenië is een van die landen in Oost-Europa die in opkomst zijn. Ga voor een zonvakantie aan de Zwarte Zee en geniet in een van de nieuwe hotels aan de kust. Of kies voor een bijzondere trip door de binnenlanden, waar je nog heel regelmatig boeren met paard en wagen tegen zult komen. Blijf je liever meer in de bewoonde wereld? De hoofdstad Boekarest heeft volop vermaak te bieden. De straat Lipscani leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een middagje shoppen.

4. Stockholm

Venetië, maar dan net even iets unieker. Wie minder van het massatoerisme houdt en wel van de sfeer van Venetië, zit wel goed in Stockholm. In Gamla Stan, het historische centrum van Stockholm, zal je zeker je ogen uitkijken. Hier vind je de meeste bezienswaardigheden van de stad bij elkaar verzameld. Ga zeker even de bijzondere kerken binnen. Ook als je van winkelen houdt, is Stockholm een aanrader. Schitterende designersshops met de meest hippe producten!

5. Noord-Duitsland

Noord-Duitsland wordt niet voor niets getipt door Lonely Planet. Hier vind je een aantal mooie steden, zoals Hamburg. Deze havenstad is echt een publiekstrekker en is zowel in de zomer als in de winter geliefd. Je vindt hier ook een gezellige kerstmarkt in de wintermaanden. Verder is Berlijn een stad die onder deze regio valt. Ook de natuur in Noord-Duitsland is echter veelzijdig. Je komt er veel bossen tegen, maar je kunt ook genieten aan de stranden aan de Noordzee of Oostzee. De ideale manier om te genieten van de natuur is door een camping in Duitsland als uitvalsbasis te kiezen.

Vergeet niet om de belangrijkste dingen in je koffer te doen. Geniet van jouw reis binnen Europa!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *