De top 5 meest vervelende dagelijkse bezigheden

By  |  0 Comments


Er zijn een aantal vervelende dagelijkse bezigheden waar we allemaal grotendeels een hekel aan hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van schoonmaken, wassen of opruimen? Vervelende klusjes, we kennen ze allemaal. De top 5 heb ik op een rijtje gezet in onderstaand artikel!

1. Schoonmaken

Tenzij je erbij wilt wonen als een student, is schoonmaken helaas een dagelijkse bezigheid. Denk hierbij aan stofzuigen, dweilen en poetsen. Veel mensen vinden dit vervelend om te doen, want ze hebben al het al zo druk met werk, hun sociale leven en hobby’s. Maar schoonmaken hoort erbij om een verzorgd en net huis te hebben, waar je mensen ook kunt ontvangen. Kom je er echt niet aan toe? Dan kun je het natuurlijk ook uitbesteden aan een schoonmaakbedrijf.

2. Opruimen

Naast schoonmaken, moet er natuurlijk ook regelmatig opgeruimd worden. Stofzuigen kan helaas niet als je struikelt over schoenen en kleren. Daarnaast heeft schoonmaken soms weinig zin en/of haast geen effect als het huis er als een rommeltje uitziet. Een schone vloer ziet niemand onder een laag troep, als er weer geklust is bijvoorbeeld. Het is misschien niet leuk om te doen, maar als je regelmatig opruimt, ziet je huis er verzorgd uit.

3. Honden en kattenverzorging

Als je huisdieren hebt, vind je het uiteraard niet erg om voor ze te zorgen en doe je dit met alle liefde. Maar als je een hond hebt moet deze natuurlijk wel een aantal keer per dag uitgelaten worden. Ongeacht het weer. Dat kan best vervelend zijn. En wat dacht je van die natte poten in huis, en de wandelingen in de ijskoude sneeuw. Met katten kun je heerlijk knuffelen maar de kattenbak moet dagelijks even schoongemaakt worden en er moet nieuw grind in gelegd worden. Zo is er genoeg te doen en moet ook deze vervelende taak, dagelijks worden verricht.

4. Afwassen

Er zijn veel mensen die van geluk mogen spreken en een vaatwasser in de keuken hebben staan. Dan alsnog kan het vervelend zijn om deze te moeten in- en uitruimen. Voor heel veel huishoudens geldt deze luxe helaas niet! Zij moeten dagelijks zelf afwassen en drogen. Hiervoor moet een goed georganiseerd huishouden tot stand komen, om alle dagelijkse bezigheden te verdelen onder de bewoners. Ben je alleen? Zorg dan dat je een duidelijk schema voor jezelf maakt en dat je te allen tijde van een schoon bord kunt eten.

5. Wasjes draaien en strijken

Tot slot moet er uiteraard ook dagelijks een wasje worden gedraaid en moet de kleding ook netjes gestreken worden. Wanneer je altijd overhemden draagt, zal je niet ontkomen aan het af en toe strijken van deze, om het kreukvrij te houden. Om het kreukvrij maken van je kleren gemakkelijk en sneller te maken, kan er ook met een stomer te werk gegaan worden. Hiermee zijn kleren binnen een mum van tijd kreukvrij en droog.

Maak een haalbaar schema en verdeel, indien mogelijk, dagelijkse bezigheden met andere bewoners. Bovenstaande vervelende bezigheden zijn helaas niet weg te denken, dus bedenk een manier waarop je dit leuk kunt maken. Denk aan leuke muziek (denk wel aan je buren), een lekkere bak ijs achteraf of beloon jezelf na alle taken met een heerlijke netflix avond. Succes!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *