Onmisbaar in huis: led lampen die sfeer creƫren

By  |  0 Comments

Voor de een het eerste waar je aan denkt en voor de ander het laatste waar je aan denkt; de verlichting in huis. Persoonlijk vind ik lampen heel belangrijk in huis. Lampen hebben de kracht om een ruimte de sfeer te geven die er nodig is, ze kunnen de woonstijl versterken en van je woning echt een thuis te maken. Toevallig heb ik laatst nog een mooie nieuwe industriƫle led hanglamp gekocht bij Lampen24 voor in mijn werkkamer. Ik ben hartstikke blij met mijn nieuwe hanglamp; mijn ietwat saaie kantoor kreeg in ƩƩn klap namelijk veel meer sfeer! Vandaar ook mijn inspiratie voor dit artikel, waarin ik jou ga vertellen wat lampen kunnen doen voor een ruimte en waarom lampen onmisbaar zijn.

Wat voor soort lampen bestaan er?

Een hanglamp heeft een heel ander effect dan een plafondlamp. Waar een plafondlamp de ruimte verlicht, versiert een hanglamp de hele ruimte. Het is belangrijk om goed te kijken naar wat jij met de lamp wil bereiken. Zoals ik al eerder zei kan een lamp een ruimte in een geheel nieuw jasje steken. In mijn werkkamer heb ik gekozen voor een mooie hanglamp met veel karakter omdat ik wilde dat de kamer er gezellig uit zag en genoeg licht had. Naast hanglampen en plafondlampen kun je ook nog kiezen voor led spotjes, plafonnieres, eettafellamp, wandlampen of vloerlampen. Kies zelf welke lamp jij vindt passen in de ruimte, want ze geven allemaal een andere sfeer en invulling aan de ruimte.

Wat zijn de effecten van lampen?

Het toevoegen van bijvoorbeeld een vloerlamp maakt de (woon)kamer een stuk gezelliger en zorgt ervoor dat je een specifiek gedeelte van de (woon)kamer kunt verlichten. Op deze manier creƫer je een intiemere sfeer dan wanneer je bijvoorbeeld de plafondlamp zou aan doen. Juist dat vind ik zo mooi en leuk aan lampen, vooral aan de dimbare lampen van tegenwoordig. Met een dimbare lamp kun je nog meer sfeer creƫren. Verder kan een lamp de woonstijl nog meer naar voren brengen. We kunnen het erover eens zijn dat lampen een echte eyecatcher kunnen zijn, vooral als je kiest voor een hanglamp. Het is dan fijn als de lamp past bij de rest van het huis. Heb jij een industriƫle woonstijl? Dan is het super tof om een grote industriƫle hanglamp boven de eettafel te hangen zoals deze:

Naast dat lampen de ruimte aankleden zijn ze natuurlijk in de basis gemaakt voor het geven van licht. Kijk daarom altijd goed naar de soort fitting en het aantal lumen van het peertje. Lumen weergeven namelijk de sterkte van een lamp. Zelf gebruik is graag led lampen vanwege de levensduur en het energieverbruik en dan het liefst een zwakke sterkte. Over het algemeen beschik ik niet over hele grote kamers en een zwakkere sterkte verlicht dan precies genoeg.

Welke led lamp kies jij voor in huis?

Verlichting, sfeer, warme en het versterken van de woonstijl; dat is de kracht van een goede lamp. Ik scoor mijn lampen altijd bij Lampen24. Een overzichtelijke webshop met ruime keus aan binnen- en buitenverlichting. Als ik jou was zou ik daar zeker een kijkje nemen. Zoals de titel van het artikel luidt: onmisbaar in huis: led lampen die sfeer creƫren.

Laat in de reacties of via Facebook en Instagram weten welke ruimte jij een make over wil geven met een nieuwe lamp.

Veel liefs,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via fotoā€™s, videoā€™s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *