Een gietvloer; de voordelen en mogelijkheden

By  |  1 Comment

Hoewel gietvloeren vroeger met name gebruikt werden in fabrieken of andere industriële gebouwen, wordt het tegenwoordig steeds vaker gezien als volwaardige vervanger voor een gewone vloer in huis. Gietvloeren worden gemaakt van harsen, zijn naadloos en erg snel te plaatsen. Ze worden in verschillende materialen gegoten – waaronder epoxy en polyurethaan – die unieke eigenschappen vertonen als stevigheid, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Er zijn enkele verschillen tussen een gietvloer en een gewone betonvloer; de voordelen die een gietvloer biedt hebben dan ook enige uitleg nodig.

Verschillende soorten gietvloeren

Gietvloeren zijn er in alle soorten, en ieder soort biedt unieke voordelen. Zo is een epoxy vloer zeer hard, slijtvast, eenvoudig te reinigen en vloeistofdicht. Een polyurethaanvloer is ideaal voor in huizen dankzij het lage risico op krassen en de geringe dikte. Hierdoor is deze ook geschikt als renovatievloer. Tenslotte zijn er troffelvloeren, die eigenlijk een combinatie zijn van epoxy of polyurethaan en zand. Deze vloeren zijn vuil -en vochtwerend en er kan bij vloerverwarming tot 30% minder verbruikt worden dankzij de ‘open’ structuur van de vloer.

Een stevige gietvloer

Een tweede voordeel van een gietvloer is dat het even sterk, of zelfs sterker, is als een betonvloer – bijvoorbeeld in het geval van een epoxy vloer. De stevigheid van een vloer is een essentieel om kwaliteit te waarborgen en hierdoor een uitstekende keuze als vloer.

gietvloer in de woonkamer

Gietvloeren kunnen overal gebruikt worden

Eén van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is dat een dergelijke vloer in alle ruimtes geplaatst kan worden. Of het hierbij nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, douche of zelfs garage, de vloer komt overal tot zijn recht en biedt naast een kwalitatieve isolatie en duurzaamheid, ook een grote diversiteit qua design. Een gietvloer is bijvoorbeeld ideaal om de ruimte een modern karakter te geven, zonder te moeten inboeten aan gezelligheid, kwaliteit en comfort.

Nog meer voordelen

Ten slotte biedt is een vloer van polyurethaan ook aangenaam om over te lopen en voelt het minder koel aan dan een gewone betonvloer. Daarbovenop wordt geluid beter geabsorbeerd en is de vloer beter bestand tegen externe invloeden zoals UV-straling en krassen. Ook kan een polyurethaanvloer eenvoudig gecombineerd worden met vloerverwarming, is het waterdicht en uiterst hygiënisch. Daarnaast heeft het zelfs brandwerende eigenschappen. Kortom: een gietvloer is ideaal voor in huizen, fabrieken en laboratoria!

Uiteraard is het wel van belang dat een gietvloer altijd door een professional wordt gegoten. Alleen zo behaal je het beste resultaat met een mooie uitstraling. Succes met de zoektocht en het uitkiezen!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Hanneke Bergen

    28 februari 2017 at 19:54

    Prachtig hoe je door middel van een gietvloer een zeer strakke industriele look kunt creëren in de woonkamer. Inspiratie aan het op doen voor de renovatie 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *