3 zaken waar je op moet letten bij het verhuizen

By  |  0 Comments

Je hebt kortgeleden een nieuw huis gekocht. Het ideale droomhuis dat je al jaren voor ogen had en wat nu eindelijk van jou is. Maar naarmate de dag van het daadwerkelijke verhuizen steeds dichterbij komt, slaat de stress langzaam maar zeker toe. Je moet nog tal van zaken regelen en hebt eigenlijk maar weinig tijd. Toch is het fijn als je verhuizing zo snel en eenvoudig mogelijk verloopt. Om daarvoor te zorgen geven we je drie tips die zeker handig zijn bij een verhuizing.

1. Zelf inpakken of een verhuisbedrijf?

Eén van belangrijkste zaken waarin je een keuze moet maken is of je zelf je verhuizing regelt of dat je dit uitbesteedt aan een professionele verhuizer. Een verhuisbedrijf inhuren kost vanzelfsprekend geld, maar hierdoor bespaar je jezelf een hoop werk en hierbij ben je verzekerd tegen eventuele schade die kan ontstaan tijdens je verhuizing. Tegelijkertijd bespaart een verhuisbedrijf je niet alleen moeite maar ook tijd. Vind je het niet erg om zelf een paar dagen in de weer te zijn. Dan kun je natuurlijk prima zelf de verhuizing voor je rekening nemen!

2. Verzekeren?

Ook moet je goed kijken naar de manier waarop je jezelf wilt verzekeren in je nieuwe huis. Welke verzekeringen kies je wel en welke niet? En hoe hoog is de premie die je daarvoor betaalt? Veel mensen kiezen voor een opstal- en inboedelverzekering. Hiermee bescherm je jezelf tegen financiële schade van je gehele inboedel en alle schade die ontstaat aan je huis. Lees voor je een verzekering afsluit altijd goed de polisvoorwaarden. Deze bepalen namelijk in welke gevallen je (gedeeltelijk) een vergoeding ontvangt voor eventuele schade. Bij veel verzekeraars kun je daarnaast een pakket met meerdere relevante verzekeringen voor je woning afsluiten, vaak ontvang je dan naarmate je meer verzekeringen afsluit een riante korting.

3. Slim inpakken

Besluit je toch om zelf te gaan verhuizen? Dan is het verstandig om je spullen zo slim mogelijk in te pakken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet te veel gewicht in één verhuisdoos stopt en verspreidt je kleding of andere praktische zaken over meerdere tassen. Mocht een tas zoekraken, dan ben je niet gelijk al je spullen kwijt. Ook is het verstandig om een aantal boodschappentassen te gebruiken voor bijvoorbeeld je toiletspullen of andere spullen die je gedurende je verhuizing nodig hebt. Hou er tot slot rekening mee dat je niet al je spullen in één keer uit zal pakken. Verhuizen kost veel energie en je zal al snel merken dat er hier en daar nog wat doosjes zullen blijven staan!

Tot slot is verhuizen een kwestie van accepteren. Accepteer dat het even een rommelige fase is, maar onthoudt waar je het allemaal voor doet! We wensen je dan ook veel succes met je verhuizing!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *