De 3 verschillen tussen de zonnebank thuis en in de zonnestudio

By  |  0 Comments


Ben jij een echte zonneaanbidder en wil je het liefst het hele jaar door een lekker kleurtje? Dan hoeven wij jou niet uit te leggen wat een zonnebank is. Wel krijgen wij vaak de vraag wat het verschil is tussen de zonnebank op zolder en die in de zonnestudio. In dit artikel lees je de 3 grootste verschillen. 

1. Sterkte van de lampen

De lampen van zonnebanken voor de particuliere markt zijn vaak minder sterk dan die voor grootverbruikers. Thuis zonnen kost dus meer tijd om het gewenste bruiningsresultaat te bereiken. Het voordeel hiervan is dat de kans op verbranden erg klein is. Als jij ook zonnebankt om lekker te ontspannen, kun je thuis vaak langer en vaker zonnen dan in een studio. Ga jij voor resultaat, dan geven zonnebanken in studio’s je dit vaak sneller dan de bank thuis.

Let op: Ga er nooit vanuit dat de zonnebank op zolder toch niet zo sterk is en er een half uur onder liggen. Probeer de bank eerst een keer uit zodat je kunt testen hoe je huid reageert. Om verdroging van je huid tegen te gaan kun je het best een zonnebankcrème gebruiken.

2. Kwaliteit van de zonnebank

De meeste zonnebanken bij mensen thuis zijn geen banken maar hemels. Een zonnehemel bruint alleen van de bovenkant en je moet ze vaak boven een bed rijden voordat je comfortabel kunt liggen. Je moet je lichaam halverwege de tijd dus niet vergeten om te draaien.

Je hebt echter ook zonnebanken die je als particulier kunt kopen, zodat je de voor- en achterkant tegelijkertijd bruint. Deze zijn heel duur, lastig te vervoeren en meestal toch niet zo ‘fancy’ als die in de zonnestudio. Airco, sterkte van lampen apart instellen en de geur aroma’s selecteren zijn vaak geen optie. Het verschil in kwaliteit en sterkten tussen zonnebanken thuis en in de studio’s wordt wel steeds kleiner.

3. Kosten voor gebruik

Een zonnebank thuis is niet gratis. De aanschafwaarde is vrij hoog en ze zijn vaak niet energiezuinig. Als je eenmaal geïnvesteerd hebt en je er jarenlang gebruik van maakt, zal het wel altijd goedkoper zijn dan in de zonnestudio.

Conclusie

Heb je geen spaargeld achterwege, wil je snel resultaat en heb je thuis weinig ruimte? Dan is een zonnebank thuis misschien toch niet zo’n goed idee. Maar heb je wat geld, wil je vooral zonnebanken om te ontspannen en zoek je naar een oplossing voor de lange termijn, dan is een zonnebank thuis misschien juist wel iets voor jou. Ben je al bijna opgestaan om naar de eerste de beste zonnestudio te rennen? Wacht! Lees onze checklist wat je allemaal in je tas moet stoppen wanneer je gaat zonnebanken.

Dit artikel werd je aangeboden door Yinto, online winkel voor zoncosmetica.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 14 Average: 3.1]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *