To juice or not to juice: hoe denk jij over cold-pressed juice?

By  |  0 Comments


Wellicht heb je ze al gezien in bio-winkels of bij gezonde lunchspots: de cold-pressed juices. Verwar cold-pressed juices niet met smoothies. Een smoothie is een mix van bijvoorbeeld fruit, groenten, ijsblokjes, melk en suiker. Je gooit al deze ingrediënten in de blender en na het mixen vormt dit dan een ‘smooth’ drankje zonder brokken. Het is een gezonde manier, als je niet teveel suiker toevoegt, om snel en makkelijk veel vitaminen binnen te krijgen. Een cold-pressed juice verschilt van een smoothie, omdat het gemaakt wordt een hydraulische pers is die de sappen uit groenten en fruit perst.  Ze zijn vaak duurder dan andere sapjes omdat ze 100% uit sappen van groenten en fruit bestaan. Bij het maken van koud geperst sap gebruikt men geen hitte en zo blijven de waardevolle vitaminen bewaard. 

Trend voor gezonde levensstijl

De opkomst van de cold-pressed juices pas perfect in de trend van de gezonde levensstijl. Meer en meer mensen zijn bewust bezig met hun voeding en zijn vaker op zoek naar alternatieven. De markt speelt hier op in, je kijkt al niet meer op wanneer je een bio-winkel ziet of je vegetarisch aan huis kan laten bezorgen. Een cold-pressed juice is een gezond drankje, maar je let toch nog op andere dingen om er zeker van te zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Waarop letten bij cold-press juices?

Bio

Kijk of de juice bio is, zo vermijd je de pesticiden die op fruit en groenten zit. Bioboeren gebruiken in plaats van pesticiden natuurlijke producten om de ‘vijanden’ te bestrijden.  Je kan er ook op letten of het fruit en de groenten van het seizoen zijn.

Houdbaarheid

Is de juice langer houdbaar dan drie of vier dagen? Wel dan kan je ervan uitgaan dat het niet vers is, er bewaarmiddelen of andere middelen aan toegevoegd zijn om de juice langer te bewaren. Kijk zeker naar het label op de achterkant van je juice om meer info te vinden over de bestanddelen.

Natuurlijke suikers

Fruit zit boordevol natuurlijke suikers en overdaad schaadt. Kies voor een juiste balans en voldoende groenten zodat je geen overdosis suiker binnenkrijgt. Tip: ga voor bijvoorbeeld 5 – 10% fruit en voor de rest groenten. Hou het in balans.

Ingrediënten met een doel op zich

Voel je je moe? Ga dan voor een juice met bijvoorbeeld bieten en combineer dat met de smaken komkommer en gember, je zal je snel minder moe voelen! Verschillende ingrediënten hebben verschillende functies, enig zoekwerk en je bent zo een pro!

Merken

Bepaalde merken kunnen je een goede garantie geven. Merken die staan voor kwaliteit, bio en de nodige transparantie bieden naar de consumenten toe. Enkele voorbeelden zijn: the cold press juicery, Juicelab, True Story Juicery en Uzuma Karma. Vele merken vind je terug in betrouwbare winkels, gezonde lunch spots of kan je online bestellen en aan huis laten leveren.

Wil je graag zelf een cold-pressed juice maken? Je kan de hydraulische pers niet nabootsen maar het is goed om voor een slow juicer te kiezen want hierbij komt minder hitte aan te pas en zo gaan er dus ook minder vitaminen en mineralen verloren. Enjoy!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *