5 toffe ideeën voor een geslaagd tuinfeest🌾

By  |  1 Comment

Als we het weerbericht mogen geloven, komt de zon door en breken de warmere temperaturen aan. Thuis zijn wij al begonnen met de voorbereidingen voor het zomerseizoen. De kamers hebben een make over gehad, het hele huis wordt opgeknapt met een nieuw likje verf en de tuin is ook omgetoverd tot zomertuin. Ieder jaar organiseren wij in de zomer een tuinfeest voor mijn verjaardag en nodigen we alle vrienden en vriendinnen uit. Het organiseren van het tuinfeest kan ik iedereen aanraden en daarom deel ik graag 5 toffe ideeën voor een geweldig tuinfeest. Een feest voor het oog en voor de gasten.

1.Welkom in de feesttent

Wat is een feest zonder feesttent? Precies, geen echt feestje. Sinds drie jaar huren wij ieder jaar een partytent. Een partytent huren is voor ons de perfecte uitkomst aangezien onze schuur niet bepaald de grootste schuur is. We bouwen de tent de dag voor het feest op en de dag na het feestje brengen we hem weer lekker terug. Daarnaast is een partytent huren een absolute aanrader als je niet zeker weet wat het weer gaat doen. De partytenten zijn waterdicht en bieden ook bescherming als het juist té warm is.

Een partytent tovert je tuin in één klap om tot de perfecte feestlocatie.

2.Steek de barbecue maar aan

De zon schijnt, de avonden zijn lang en er hangt een goede en gezellig sfeer. Dan mist er nog slecht één ding op jouw tuinfeest. Namelijk de overheerlijke geur van kooltjes en eten op de barbecue. Tenzij je thuis een elektrische barbecue hebt, dan ruikt dit net was anders. Het sissende geluid wanneer je het vlees (of de vis of groenten) op de warme barbecue legt, klinkt als muziek in de oren. Jouw gasten zullen ongetwijfeld blij zijn als ze horen dat ze gaan barbecueën. Om zelf enigszins wat kosten te besparen, kun je aan de gasten vragen of iedereen iets mee willen. Als de één een aantal pakken drinken koopt, de ander een verse salade maakt en de derde een lekker toetje verzorgt, kom je al een heel eind.

Het fijne aan barbecueën is dat het niet uitmaakt hoe laat het is. Organiseer je jouw tuinfeest in de middag? Prima tijd om te barbecueën. Organiseer je jouw tuinfeest in de avond? Heerlijk tijdstip om voor een lekker biefstukje.

3.Kies je voor Spaanse muziek of voor de Hollandse glorie?

Je hebt het misschien niet altijd door, maar op ieder feestje zorgt de radio, de tv, de computer of een telefoon voor een achtergrondmuziekje. Muziek kan op jouw tuinfeestje natuurlijk ook niet ontbreken. Het ligt er aan wat voor tuinfeest jij organiseert, maar ik vind het altijd het gezelligst als de muziek niet keihard staat. Zo houd ik de sfeer intiem, krijg ik geen ruzie met de buren en kan ik op normale toon praten met mijn familie en vrienden.

Voor welke muziek kies jij voor jouw tuinfeest?

4.Licht in de duisternis

Als het tuinfeest in de avond plaatsvindt, wordt het ondanks de zomertijd toch echt een keertje donker. Dit wil niet zeggen dat het feest over is, maar wel dat er verlichting nodig is. Versier de partytent met kleurrijke feestverlichting en niemand merkt hoe laat het is.

Heb je niet voor de partytent gekozen? Dan is het super leuk om een aantal vuurkorven in de tuin te plaatsen en de tuin te veranderen in een kampvuur. Misschien speelt er nog iemand gitaar en het kampvuur is compleet.

5.Zorg goed voor de gasten

Naast een mooie aankleding van de tuin en een lekker muziekje, is het belangrijk dat de gasten genoeg te eten en te drinken hebben. Ja, de barbecue is een perfect idee, maar het is nooit verkeerd om gedurende dag de gasten te voorzien van een chipje, snoepje en een lekkere cocktail of verfrissend drankje. Zorg ervoor dat jij genoeg hapjes en drankjes in huis hebt, zodat de gasten niet hoeven te wachten tot dat de barbecue warm is. Natuurlijk hoeven niet alle lekkernijen ongezond te zijn. Stukjes paprika, komkommer of snoeptomaatjes zijn ook prima om de gasten voor te schotelen tijdens een warme dag. Althans dat is mijn ervaring.

Een tuinfeest organiseren doe je zo!

Als jij deze ideeën aanhoudt, ben ik er van overtuigd dat jouw tuinfeest een echt feest wordt! Ben je bang dat het tuinfeest toch te saai is? Dan kun je makkelijk een aantal bordspellen naar buiten brengen of een projectiescherm huren en een film kijken in je achtertuin.

Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw tuinfeest verloopt.

Oh wat ook leuk is, is het roosteren van marshmallows!

Veel liefs,

Naantje

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Natalie

    6 augustus 2019 at 10:04

    Mijn broer en schoonzus vieren hun zomerse verjaardag jaarlijks met een tuinfeest. Ze hebben er dan ook de ruimte voor en een partytent staat er permanent. Zij hebben tevens een buitenkeuken. Het is een wat duurdere oplossing, maar het verruimt wel de culinaire mogelijkheden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *