Tijdens de winter buiten zitten in de tuin; 5 tips!

By  |  1 Comment


Het is midden in de winter en de warmte buiten is ver te zoeken. Je kunt gaan denken aan de lente die eraan zit te komen, maar ook dit duurt nog minimaal twee maanden. En zelfs dan kan het nog heel guur en koud zijn in ons kikkerlandje. Ben je echt een buitenmens? Je kunt natuurlijk ook in de winter lekker buiten zitten, in je tuin bijvoorbeeld. Hieronder lees je vijf tips om ’s winters buiten zo comfortabel mogelijk te zijn.

1. Huur een hovenier in

Het wordt je tegenwoordig allemaal erg makkelijk gemaakt. Je kunt zelf het plan hebben om er warm bij te willen zitten ’s winters en het vervolgens uit te laten denken en uitvoeren door een hovenier. Zo kost het jou geen tijd en ben je ervan verzekerd dat het goed gebeurt. Weet je niet precies of er een hovenier in jouw buurt zit? Stel je woont in Dordrecht, zoek dan online op Hovenier Dordrecht en je vindt gegarandeerd een hovenier bij jou in de buurt.

2. Bouw een hokje

In de buitenlicht zijn, is goed voor je weerstand. Maar als je dan lekker buiten bent, is het prettig om niet midden in de wind te zitten. Zorg er daarom voor dat je een hokje bouwt in het meest geschikte hoekje van je tuin. Dit hokje beschermt je tegen de ijzige wind die in de winter aanwezig kan zijn. Als je uit de wind zit en er wellicht een winters zonnetje op je gezicht schijnt, kun je de kou om je heen even makkelijk vergeten. Je hoeft niet eens op wintersport om een bruin kleurtje te krijgen in je gezicht. Daarnaast is de winterzon ook nog eens goed voor je gezondheid!

3. Zorg voor een warmtebron

Naast dat het zorgt voor een leuke sfeer, geeft een vuurkorf ook veel warmte af. Je kunt in plaats van een vuurkorf als warmtebron ook kiezen voor een elektrische verwarmer of een buitenhaard met hout. Combineer dit met warme chocolademelk, lekkere warme plaids, marshmallows en er staat je een heerlijke avond te wachten. Ook hier geldt dat het fijn is om uit de wind te zitten, anders raak je de warmte van de warmtebron direct weer kwijt. Voor een extra gezellige uitstraling, kun je ook kiezen om leuke sfeerverlichting in je tuin op te hangen.

4. Dichte begroeiing

Mocht je het niet mooi of handig vinden om een hokje in je tuin te bouwen, kun je middels dichte begroeiing ook zorgen dat je uit de wind zit. Veel groen naast elkaar, een heg of een rij met dichtbegroeide planten, houden de warmte vast en de wind tegen.

5. Hottub

Wat er helemaal voor zorgt dat je in de winter comfortabel buiten in je tuin kunt zitten, is een hottub. Lijkt het je niet heerlijk om in een warm bad te zitten, met je vrienden en een lekker warm drankje? Het hoeft helemaal niet duur te zijn om een hottub aan te schaffen, je vindt ze tegenwoordig overal en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Marie de Jonge

    19 december 2019 at 17:27

    Bedankt voor het delen van deze tips om in de winter buiten te zitten in de tuin. Ik denk er ook over na om een afdak te bouwen waaronder we gezellig kunnen zitten. Natuurlijk mag een terraswarmer niet vergeten worden wanneer het koud is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *