4 belangrijke tips voor jonge ouders

By  |  0 Comments


Is de baby er al of komt die binnenkort? Dan zullen jullie als (aankomende) jonge ouders vast al van alle kanten advies hebben gekregen of hebben ingewonnen. Hieronder staan nog een aantal praktische tips die je ook nog mee kan nemen.

1. Kinderwagen of draagzak?

Er is geen beste keuze in dit geval omdat het afhangt van wat de ouders het prettigst vinden. De draagzak wordt steeds populairder omdat veel jonge ouders hiermee een beter contact met de baby ervaren. Ga je voor de draagzak, dan is de beste baby draagzak in het begin er eentje die relatief zacht en beweeglijk is. Op latere leeftijd is een steviger materiaal een betere optie. Wist je dat de meeste draagzakken zo zijn ontworpen, dat de baby met de buik tegen de buik van de ouder moet worden gedragen? Als je de baby met het gezicht naar voren wilt dragen, moet je daarvoor een speciale draagzak kopen.

2. De wipstoel

In iedere babykamer zou eigenlijk een wipstoel moeten staan. Een wipstoel is in feite de eerste stoel voor je baby. Deze kan hierin zitten maar ook liggen. Omdat de wipstoel schommelt naar aanleiding van de beweging van de baby, zorgt deze ervoor dat de meeste baby’s eerst schateren van het lachen door dit bijzondere effect en daarna in slaap vallen. Een goede wipstoel kopen, is niet zo moeilijk. Wipstoelen moeten aan veiligheidseisen voldoen. Kies derhalve voor een vertrouwd merk en een betrouwbare webshop. Een wipstoel is geschikt voor een baby tot ongeveer 9 maanden. Het gewicht en de leeftijd staat op de stoel vermeld. Ook in een kleine babykamer is er altijd wel plaats voor een fijne wipstoel.

babykamer met moeder

3. De co-sleeper

De co-sleeper is een relatief nieuwe ontwikkeling. Jonge ouders willen graag ook in de nacht hun kind dichtbij houden. Een ouderlijk bed is echter geen goede plaats voor een kwetsbare baby. Een co-sleeper is een goed alternatief. Dit is een wiegje of ledikantje dat aan het bed van de ouders kan worden bevestigd. Er is een tussenschot dat kan worden verwijderd waardoor het ook ‘s nachts eenvoudig is om een baby eten te geven. De baby krijgt een eigen slaapruimte en is tevens altijd dichtbij. De co-sleeper wordt aangeraden voor een leeftijd tot 6 maanden. Niet alle experts zijn het eens over het nut van deze nieuwe uitvinding, het is daarom ook een eigen keuze.

4. Voorkom slaapgebrek zoveel mogelijk

Het is uiteraard logisch dat de meeste jonge ouders moeten wennen aan het nieuwe ritme in hun leven. De grootste klacht is vaak dat de mooiste tijd in je leven toch wel enigszins wordt bedorven door slaapgebrek. Probeer daarom de taken te verdelen. Misschien is het mogelijk om een langer vaderschapsverlof bij elkaar te sparen. Ook is een parttime periode voor één of beide een optie. Thuiswerken kan in deze tijd ook uitkomst bieden. Let er wel op dat een fulltime baan en de complete verzorging van een baby in de eerste zes maanden onmogelijk met elkaar samengaan. Nog een praktische tip: Hou stoorzenders uit de buurt. Uiteraard wil de omgeving ook meegenieten van dit nieuwe leven, maar laat dit echter nooit jullie rust verstoren.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *