Bruiloft organiseren; zo laat je dit soepel verlopen

By  |  0 Comments


Misschien was je er vroeger als klein meisje al mee bezig: je trouwerij. Trouwen met de prins op het witte paard, gekleed gaan in een prinsessenjurk en alle familie en vrienden die er de hele dag bij zijn om dit feest met jou te beleven. Je bent dan natuurlijk nog niet bezig met alle bijkomende kosten, afwegingen en onzekerheden als het weer. Toch hoeft niets je ervan te weerhouden om een knalfeest te geven. Hieronder geef ik je enkele tips om het organiseren van je bruiloft zo soepel mogelijk te laten verlopen.

1. Begin op tijd

Op tijd beginnen met het plannen van je bruiloft is key. De meeste mensen nemen minimaal een jaar de tijd voor het organiseren van de mooiste dag van hun leven. Bij trouwen in het buitenland heb je vaak nog meer tijd nodig voor de organisatie ervan. Sommige zaken kosten ook veel tijd, zoals het bestellen van een trouwjurk. Er zijn bruidsmodezaken waar het minimaal zes maanden kost om de jurk te ontvangen uit het buitenland. Als je eenmaal je keuze gemaakt hebt voor een jurk, wil je geen concessies hoeven doen omdat het qua planning nu eenmaal niet uitkomt. Ook geeft veel tijd je de ruimte om soms even te kunnen schuiven met afspraken. Op tijd beginnen zorgt ervoor dat je  met minder stress je bruiloft organiseert en er meer van kunt genieten. Het is de bedoeling dat je dit één keer in je leven zult doen, genieten is daarom belangrijk!

2. Neem ceremoniemeesters

Ceremoniemeesters uitkiezen gaat je heel veel tijd opleveren. Natuurlijk wil je zelf je jurk uitkiezen, maar er zijn taken waar je je als bruid (of bruidegom) niet bezig mee wilt houden. Die taken kun je door de ceremoniemeester laten doen, die jou maar al te graag willen helpen. Denk met je partner na over de hoofdzaken van de bruiloft en laat het regelen van de overige, kleinere, zaken aan de ceremoniemeesters over. Zorg ervoor dat dit mensen zijn die jou goed kennen en die jij volledig vertrouwt, bijvoorbeeld een zus of beste vriendin.

3. Stel budget vast

Door van tevoren samen met je partner een budget vast te stellen,  kun je later mogelijk irritaties voorkomen. Denk hier goed met elkaar over na, bespreek wat jullie belangrijk vinden en waarom je ergens meer of juist minder geld aan wilt besteden. Door het budget al vast te stellen voor het maken van afspraken, is de kans op teleurstellingen minder groot. Ga alle zaken na, want alles kost geld. Denk hier bijvoorbeeld aan het laten maken van een bruidstaart of wellicht willen jullie een moderne trouwauto huren? Kies wat jullie willen en kun je ergens besparen, probeer dat dan ook.

4. Begin bij de grootste beslissingen

Het regelen van de kleding, de trouwlocatie, de muziek en de fotograaf zij by far de belangrijkste onderdelen van de trouwerij. De trouwlocatie kan een trouwerij maken of breken, de muziek zorgt voor het grote feest en de fotograaf zorgt voor de herinneringen die je je leven zult hebben aan de grote dag. Hoe eerder je dit regelt, hoe groter de kans dat je er niet naast grijpt.  Daarnaast, niet onbelangrijk, moeten jullie samen goed nadenken over de gastenlijst. Deze beslissing gaat vaak niet over één nacht ijs en kan nog maanden later aangepast worden. Begin hier daarom op tijd aan.

Kortom, het organiseren van een trouwerij vergt veel tijd en je wilt het liefst de bruiloft plannen zonder stress. Door op tijd te beginnen, kun je ervoor zorgen dat het zo soepel mogelijk verloopt en jij en je verloofde optimaal kunnen genieten van de voorbereidingen en de dag zelf. Heb jij nog tips? Laat ze weten!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *