Een onvergetelijk bruiloftsfeest organiseren; 3 tips

By  |  0 Comments

Ga jij binnenkort trouwen en wil je een onvergetelijk bruiloftsfeest organiseren? Dan vergt dat tijd, inspanning, een strakke planning en een duidelijk budget. Tijdens een bruiloftsfeest moet vooral het pasgetrouwde stel centraal staan en de namiddag/avond moet draaien om gezelligheid, geluk en liefde! Lees dit artikel voor diverse tips om een te gek feest te organiseren na afloop van de ceremonie.

1. Eten en drinken

Essentieel voor een geslaagd bruiloftsfeest zijn de hapjes en drankjes. Of kies je liever voor een buffet of meerdere gangen diner? Waar je ook voor kiest, zorg dat je dit tijdig communiceert naar je gasten. Zo kunnen zij voedselallergieën of intoleranties tijdig doorgeven zodat hier rekening mee gehouden kan worden en er ook voor deze gasten genoeg is om uit te kiezen! Om een onvergetelijke indruk achter te laten is het belangrijk dat niet alleen het eten heerlijk is, maar dat het ook nog eens mooi gepresenteerd is. Qua drinken kun je denken aan een uitgebreid aanbod alcoholische en non-alcoholische dranken. Schenk bijvoorbeeld heerlijke champagnes op jullie bruiloft; champagne doet het namelijk altijd goed!

2. Muziek bruiloft – Bruiloft DJ

Bij een onvergetelijk bruiloftsfeest hoort natuurlijk ook goede muziek! De muziek op een trouwfeest is dan ook belangrijk om de sfeer erin te brengen en er een gezellige avond van te maken. De soort muziek is uiteraard geheel naar keuze van het net getrouwde stel. Zo kan ervoor gekozen worden om een live band op te laten treden (een coverband bijvoorbeeld) of om een dj te boeken om lekker te kunnen dansen! Een bruiloft dj doet het altijd goed omdat er veel verschillende nummers kunnen worden aangevraagd en de dansvloer gegarandeerd vol staat met dansende gasten. Bij het organiseren van een bruiloft moet goed op het budget worden gelet; de prijzen van een dj kunnen namelijk ook erg veel van elkaar verschillen.

3. Thema

Je bruiloft/bruiloftsfeest in thema organiseren is een origineel idee. Dit is iets wat weinig stellen doen en wat daardoor een leuke en blijvende indruk achterlaat bij je gasten. Er zijn tal van thema’s om uit te kiezen; bedenk een thema dat op jullie allebei van toepassing is en dat jullie relatie kenmerkt. Zo kun je denken aan een van de volgende thema’s: Las Vegas, de jaren 70, 1001 nacht, gemaskerd bal, Hollywood of zon, zee en strand bijvoorbeeld. Zorg dat de feestzaal van top tot teen versierd is in het thema en zorg dat er direct een goede sfeer in komt.

Tot slot is het belangrijk om te allen tijde een strakke planning te waarborgen aangezien het plannen van zowel de bruiloft als het feest veel tijd in beslag kan nemen. Daarnaast is het natuurlijk van belang om het budget goed in het oog te houden. Hebben jullie nog tips voor het organiseren van een onvergetelijk trouwfeest? Laat hieronder een reactie achter!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *