Hier zijn vrouwen het meest onzeker over

By  |  0 Comments


Dat niemand perfect is, weten we allemaal. Dit neemt niet af dat wij vrouwen vol trots ons lichaam willen laten zien. Maar liefst 51% van de vrouwen is zelfs ongelukkig met haar lichaam. Een schrikwekkend feit dat alleen maar hoger wordt door ‘de perfecte wereld’ op social media. Hierbij komt ook nog dat 85% van de vrouwen bereid is om haar plannen voor die dag af te zeggen wanneer ze zich niet op haar mooist voelt. Maar waar zijn vrouwen dan het meest onzeker over? Lifestyle Vision heeft het voor je uitgezocht.

Onzekerheid wordt versterkt door de omgeving

Ondanks dat social media en reclame commercial een grote impact hebben op vrouwen over hoe wij eruit willen zien, meer dan bij mannen. Blijkt dat vrouwen met meest onzeker worden van haar omgeving. 63% van de vrouwen vergelijkt haar lichaam regelmatig met een goede vriendin.

Meest onzeker over onze buik

56% van de vrouwen zijn het meest onzeker over haar buik. We vergelijken onze buik met een goede vriendin en verlangen naar het lichaam van de Victoria Secret modellen. Als je wilt trainen voor een strakke buik vergt dit een goed uithoudingsvermogen, trainingsschema en het eten van gezonde voeding.

Onzeker over te dikke bovenbenen

Naast dat we regelmatig in de spiegel naar onze buik kijken, komt op de tweede plek een ergernis over te dikke bovenbenen. 21% ergert zich veel over het hebben van te dikke bovenbenen. Gelukkig kun je oefeningen doen om de onzekerheid te verminderen. Om slanke benen te krijgen is het belangrijk dat je genoeg cardio doet, zoals hardlopen. Ook helpen fitnessapparaten waarbij je de bovenbenen traint met het verkrijgen van slanke bovenbenen. Belangrijk is hierbij dat je genoeg gewicht pakt zodat je beenspieren goed getraind worden en dat je richt op een langer termijn resultaat.

Zelfverzekerd over onze borsten

Toch, zijn we best zeker over onze borsten. Maar 15% is erg onzeker over het formaat van haar borsten. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden om deze onzekerheid weg te nemen. Denk hierbij aan een borstvergroting of borstverkleining.

Het meest trots op onze billen

Vrouwen zien bijna geen onzekerheid in haar billen, maar denkt eerder aan de bovengenoemde onzekerheden. Toch willen we wel een mooie ronde vorm behouden en doen verschillende oefeningen hiervoor. Denk hierbij aan squat, donkey kick, lunge en de glute bridge. Deze oefeningen zijn goed te combineren met cardio om een langdurig resultaat te behouden.

Je bent mooi zoals je bent

Het kijken naar slanken vrouwen op televisie of beroemdheden die er beter uitzien in jouw ogen, daar wordt je lichaam echt niet mooier op. Als je het toch niet kan laten, is het ook goed om te beseffen wat voor leven zij leiden en wat ze allemaal moeten doen om dit lichaam te behouden. Ook is het zo dat als je één onzekerheid wegneemt, dat je snel genoeg wel weer een ander minpuntje aan jezelf ontdekt. Daarom is het goed om te accepteren hoe mooi je bent en naar al het positieve te kijken. Vrouwen die dit accepteren zijn namelijk het gelukkigst blijkt uit onderzoek.

Waar ben jij het meest onzeker over of heb je geaccepteerd hoe mooi je bent? Misschien heb je een tip voor alle vrouwen om ze beter in hun lichaam te laten voelen. Laat het weten op social media of door een reactie hieronder te plaatsen. Een tip van lifstyle Vision: Geniet van het leven, want het leven is te kort om twijfels te hebben over hoe mooi je bent.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *