Bruiloft organiseren? Regel deze zaken ruim op tijd!

By  |  1 Comment


Een romantisch aanzoek op een mooie plek. Jullie zijn verliefd en willen de rest van jullie leven met elkaar delen. Hoe fijn is dat! Maar voor deze mooie dag aanbreekt moet er heel wat geregeld worden. Denk aan een locatie, de trouwringen, en een mooie trouwjurk. Maar ook of jullie in een mooie klassieke auto willen trouwen. Sommige dingen moet je al heel ruim van tevoren vastleggen, doen of regelen. Maar waar begin je? We helpen je met deze handige tips!

Ja, ik wil en wat dan?

Als je gaat trouwen komt er heel wat op je af. Zo moet je het voorgenomen huwelijk registreren in de gemeente waar jullie willen trouwen. Dit stond altijd bekend als ‘in ondertrouw gaan’. Je doet dit bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Tegenwoordig kan dit bij veel gemeenten ook digitaal, via internet. Maar voor je dit kunt doen, heb je al de nodige beslissingen genomen. Natuurlijk over de datum en ook heb je besloten wie jullie getuigen zijn. Je moet minimaal twee getuigen hebben (en niet meer dan vier). Hoewel het meer een formaliteit is geworden, blijft het toch een speciaal moment om jullie voorgenomen huwelijk te registreren, zoals dat heet.

De mooiste locatie

Omdat je de datum moet vastleggen als jullie je voorgenomen huwelijk gaan registreren, is het raadzaam om alvast te checken of de locatie waar jullie willen trouwen beschikbaar is. Sommige locaties zijn erg populair. Dat geldt ook voor speciale datums. Denk bijvoorbeeld aan een datum als 17 juli 2017 (17-7-17). Het is fijn als je flink wat tijd hebt tussen het huwelijksaanzoek en jullie geplande datum. Als duidelijk is wat jullie willen, is het zaak om gaan kijken bij de locaties van jullie keuze. Om daarna natuurlijk alles vast te leggen en te reserveren.

Het oog wil ook wat

De eerste belangrijke afspraken zijn gemaakt. Nu kun jij je richten op de trouwdag zelf. Hoe gaat trouwlocatie er uitzien? Welke cateraar(s)? Hoe reis je die dag naar de verschillende locaties? En wat doe je aan? Als bruid wil je tenslotte de mooiste trouwjurk! Allerlei vragen waar je over na moet denken. Wellicht wil je in stijl arriveren door een mooie oldtimer trouwauto te huren of een echte klassieke trouwbus voor jullie gasten. Vergeet de champagne niet!

Geniet van jullie dag!

Tenslotte is het verstandig om in het begin van jullie voorbereidingen al één of meer ceremoniemeesters bij de organisatie te betrekken. Kies voor mensen die jullie goed kennen en die jullie vertrouwen. Zij  kunnen een hoop werk uit handen nemen zodat jullie stralend de mooiste dag kunnen beleven en volop kunnen genieten!

Kortom: een goede voorbereiding is de key! Succes met de planning en geniet!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Vincent Rondwijk

    31 maart 2020 at 14:29

    Mooie locaties zijn vaak snel weg. Het is dan ook belangrijk dat je snel een locatie vastzet wanneer je datum bekend is. Het is vaak het eerste wat je wil regelen en ook het belangrijkste. Denk daarnaast goed na over de faciliteiten die aanwezig moeten zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *