5 tips om optimaal gebruik te maken van je kleine keuken

By  |  0 Comments

Een kleine keuken kan misschien wat onhandig zijn, maar als je hem praktisch inricht dan kan het best nog wel eens meevallen. Probeer zo handig mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Als je maar een beperkt aantal vierkante meters hebt dan zal je de hoogte in moeten om je keuken in te richten.

1. Keukenkastjes tot het plafond

Kies altijd voor keukenkastjes tot het plafond. Die hebben het voordeel dat je er veel in kunt opbergen en je hebt ook geen last van vuil en stof bovenop je keukenkastjes. Deel ze zo handig mogelijk in zodat de ruimte zo goed mogelijk wordt benut.

2. Een koel/vriescombinatie bespaart ruimte

Ook een voorbeeld van de hoogte in werken is een koel/vriescombinatie. Als je hiervoor kiest in plaats van een aparte koelkast en een aparte vriezer bespaart dit weer ruimte. Bovendien is een combi apparaat vaak zuiniger in gebruik dan twee losse apparaten.

3. Pizza’s bakken

Als je alleen woont is het soms lastig om gezond te eten. Een pizza kan heel gezond zijn, zeker als je hem zelf maakt met verse ingrediënten. Een elektrische pizza oven is dan ook een uitkomst in je kleine keuken. Je kunt hier snel en gemakkelijk een pizza bereiden zodat je ook lekker kunt eten als je geen zin hebt om uitgebreid te koken.

4. Zet de keuken niet te vol

Hoe kleiner de ruimte, hoe sneller je er niet meer gemakkelijk kunt bewegen. Als je in je kleine keuken rondkijkt en het is er een rommeltje, ga dan eens na hoeveel spullen er staan die je niet nodig hebt of die je maar zelden gebruikt. Kijk of je eens een ritje naar de kringloop kunt maken met overbodige keukenspullen waar iemand anders wellicht nog blij mee is.

5. Een combi oven biedt veel mogelijkheden

Als je een echte hobbykok bent die behalve zelf pizza’s bakken ook graag taarten bakt en ovenschotels maakt  dan is een combi oven een uitkomst. Hierin kun je alles bakken en braden wat je maar wilt en je kunt hem ook als magnetron gebruiken voor die keren dat je toch maar voor een kant en klaar maaltijd uit de supermarkt gaat of een restje van de vorige dag wilt opwarmen. Je kunt de functies onafhankelijk van elkaar gebruiken en je krijgt er verschillende roosters bij zodat je zowel de magnetronfunctie als de oven functie probleemloos kunt gebruiken.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *