3 redenen waarom private lease zo ontzettend populair is in Nederland

By  |  0 Comments

Private lease is de nieuwste vorm van autobezit. In plaats van te kopen, huren steeds meer consumenten een nieuwe auto voor een lange termijn. Private lease heeft in het afgelopen jaar (2018) dan ook een enorme vlucht genomen. Terwijl eerdere prognoses 100.000 lease auto’s pas in 2020 verwachtten, was dat aantal in 2017 al ruimschoots behaald. Waarom is private lease eigenlijk zo ontzettend populair in Nederland? Daar proberen wij aan de hand van 3 redenen een antwoord op te geven.

Wat is private lease?

Private lease zit behoorlijk in de lift. Er is niet alleen een toenemende populariteit van private lease. Ook het aantal private lease maatschappijen kent een explosieve toename. Het ene na het andere automerk biedt financiële constructies aan waarbij je als particulier voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto kunt rijden. Je kunt hierbij denken aan populaire lease auto’s zoals de Kia Picanto, de Volkswagen Polo en de Renault Clio. Volgens de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) zijn er in slechts 2 jaar tijd al 100.000 private lease contracten afgesloten. Sinds 2015 is het aantal contracten gestegen van 36.000 naar 100.000. De VNA verwacht dat de groei alleen maar zal doorgaan, maar ook dat er een verschuiving zal plaatsvinden: van compacte A- en B-segmentauto’s naar grotere modellen. Enkele voorbeelden van die eerste zijn de Toyota Aygo, de Kia Picanto en de Nissan Micra.

De voordelen van private lease

Een van de voordelen en daarmee een reden waarom private lease ongekend populair is in Nederland, is dat er vast maandbedrag wordt betaald. Waar er bij het kopen van een nieuwe auto diverse kosten zoals onderhoud, verzekeringen en belasting komen kijken, zijn die kosten in het geval van private lease inbegrepen. Met andere woorden: je rijdt een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand en je betaalt slechts apart voor brandstofkosten. Eventuele pechhulp en vervangend vervoer kunnen vrijwel altijd voor een kleine meerprijs worden toegevoegd. De periode van betaling is vooraf te bepalen. Een gebruikelijke contractperiode is zo’n 2 tot 5 jaar.

Een andere reden waarom private lease zo ontzettend populair is in Nederland, is dat je in een nieuwe – en dus schone, veilige – auto rijdt. Dat maakt dat private lease nu ook doorbreekt voor particulieren. Voor zakelijke rijders is het al tientallen jaren de standaard. Aangezien je bij private lease een vast maandbedrag betaalt, hoef je ook niet al je spaargeld te investeren en kun je toch in een nieuwe auto rijden. Duizenden euro’s hoef je niet meer te sparen, het hebben van een vast inkomen is voldoende.

Het betalen van een vast bedrag per maand, het rijden in een nieuwe – en dus schone, veilige – auto en het feit dat je niet al je spaargeld hoeft te investeren, zijn slechts een paar van de reden waarom private lease zo ontzettend populair is in Nederland. Ga jij je auto huren, kopen of private leasen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *