Alles over klassieke trouwringen

By  |  1 Comment


Over smaak valt niet te twisten! En dat geldt natuurlijk ook als we het hebben over de klassieke trouwringen. Door de eeuwen heen hebben tal van veranderingen plaats gevonden op het gebied van trouwringen. Maar desondanks zijn er nog veel koppels die liever voor de klassieke ringen kiezen. En ze hebben allemaal hun eigen reden daarvoor. Sommigen willen zich houden aan de eenvoud ervan, anderen weer vanwege de symboliek van de cirkel die een zuivere uitstraling moet geven.Het is een feit dat een gladde trouwring heel eenvoudig te combineren is met andere sieraden en het past ook bij iedere outfit.

De vorm van de ringen

De klassieke trouwring heeft de grondlegging gedaan voor de overige modellen. Hoewel deze ring door de jaren heen qua model verschillende kanten is opgegaan, heeft het zijn klassieke uitstraling niet verlegd, waardoor je alle kanten mee kunt opgaan. De ring is in de jaren vlak na de 2e wereld oorlog heel smal geworden deels omdat bruidsparen toen een smalle beurs hadden; in de jaren 70 is het juist de brede kant opgegaan. Er zijn enkele traditionele modellen zoals de vrij smalle ringen, die met een hogebol en ook deafgevlakte brede modellen. Het komt erop neer dat de klassieke trouwringen tijdloos en veelzijdig zijn. Natuurlijk kunt u deze ringen aanpassen naar smaak zonder de klassieke uitstraling ervan te verpesten.

De kleuren van de ringen

Klassieke trouwringen kunnen variëren in metaal soort zoals: de drie kleuren goud naar platina. De drie kleuren goud houdt in: het geelgoud dat het meest traditioneel oogt, het roodgoud straalt warmte uit en is onderscheidend en natuurlijk het witgoud dat een eigentijdse uitstraling geeft. Als het je niet bevalt, is er ook de zogenaamde bicolor oftewel de tweekleuren ring met twee uit de drie kleuren. Het voordeel van de twee kleuren combinatie van witgoud en geelgoud is dat het samengaat met bijna alle andere sieraden.

Het karaat

Belangrijk bij elke ring is het gehalte. De ene persoon vindt een 14 karaat ring super en de anders heeft voorkeur voor een 18 karaat ring. Het karaat geeft aan hoeveel procent goud in een ring voorkomt. Hoe hoger het karaat hoe meer de ring uit goud bestaat. 24 karaat stelt puurgoud voor. Voor de stevigheid van een gouden ring is het van essentieel belang dat de overige legering van andere metalen een deel hebben in deze ring. De legering kan verschillen van zilver naar koper en ander edele of niet edele metalen.

Gaan jullie ook voor de klassieke trouwring?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 1    Gemiddelde: 4/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Maartje

    9 april 2018 at 09:44

    Leuke blog om te lezen! Binnenkort ga ik zelf trouwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *