9 keer weetjes over schoenen!

By  |  0 Comments


Het is geen geheim dat een vrouw aardig wat damesschoenen in de kast heeft staan. Natuurlijk zitten daar je favorieten tussen, maar stiekem heb jij nog veel meer favorieten. Dacht jij dat je ervaringsdeskundige was op het gebied van schoenen? Wacht dan maar op het onderstaande. Wij kennen namelijk nog een paar leuke weetjes. Hier komen de negen ‘fun facts’!

Fact 1: Gek op schoenen

Goed, duidelijk is dat veel vrouwen een schoenentic hebben. Heus niet allemaal, maar wel een groot deel. Dit lijkt helemaal niet zo erg, maar wist je dat een vrouw maar liefst 40 uur per jaar besteedt aan het kopen van schoenen? Gerust een paar maten te klein. Dat heeft natuurlijk weer als gevolg dat je blessures krijgt. Zo’n 50% van de vrouwen heeft ongeveer dertig paar schoenen in de kast waarvan de helft niet wordt gedragen!

Fact 2: First lady

De eerste schoenen zijn destijds gemaakt voor Queen Victoria. Dit gebeurde in 1840.

Fact 3: Dure schoenen

De duurste schoenen ooit verkocht was voor 660.000 dollar! Dit ging om de originele schoenen van Dorothy uit ‘The Wizard of Oz’.

Fact 4: Brandend zand

In het Midden-Oosten werd de hak geïntroduceerd om je voet als het ware te liften van het brandende zand.

Fact 5: Proost!

In Hongarije drinkt de bruidegom uit de bruid haar schoen om op die manier te proosten op het huwelijk.

Fact 6: Sneaking around

Wist je dat het woord ‘sneakers’ in 1800 is ontstaan? De rubberen zool zorgde er namelijk voor dat je rond kon ‘sneaken’ zonder dat je werd gehoord.

Fact 7: Chinees ritueel

In China worden de rode schoenen van de bruid van het dak van een gebouw gegooid om het huwelijkskoppel zo eeuwig geluk en gezondheid te wensen.

Fact 8: Mannen op pumps

Je zou denken dat vrouwen de eerste waren met pumps, maar niets is minder waar. Dit had te maken met paardrijden. Door het dragen van hakken hadden ze meer grip in de beugels. Die tijd is voorbij. Nu draag je als vrouw pumps voor optisch langere benen en een vrouwelijke look!

Fact 9: Droom je van schoenen?

Droom je letterlijk van schoenen? Dan wil dat niet zeggen dat je weer eens moet gaan shoppen, maar het zegt iets over hoe jij in het leven staat. Wanneer je schoenen in je droom draagt wil dit zeggen dan je een stabiele en goede basis hebt. Verander je van schoenen? Daarmee verander je bepaalde ideeën of gedachtes en de kijk op verschillende zaken. Wanneer jij je schoenen vergeet in je droom zegt dat iets over je onzekerheden achterlaten.

Succes met jouw schoenenzoektocht!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *