6 Nederlandse steden die je absoluut gezien moet hebben

By  |  0 Comments


Voor een leuke citytrip met je partner, familie of vrienden hoef je niet perse het land uit. In Nederland zijn er namelijk genoeg steden waar je een leuke dag kunt doorbrengen, zonder al te ver van huis te zijn. Het zal je verbazen hoeveel populaire steden en plekken je nog niet hebt gezien! In dit artikel hebben we zes Nederlandse steden onder elkaar gezet, die je absoluut gezien moet hebben!

1. Rotterdam

Bijzondere architectuur, hippe horecatenten én de Markthal: Rotterdam is niet voor niets uitgeroepen tot een ‘must see city’ door de New York Times. Rotterdam is de ideale stad voor liefhebbers van eten, drinken en een mooi uitzicht. De stad is ook uitgeroepen tot evenementenstad van het jaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stad te bezoeken in een periode waarin er leuke evenementen plaatsvinden.

2. Leiden

Wanneer je denkt aan een citytrip, denk je waarschijnlijk niet direct aan Leiden. De stad staat namelijk bekend als échte studentenstad. De levendigheid en gezelligheid maken de stad perfect voor een dagje weg: wanneer het zonnetje schijnt zijn de terrasjes langs de grachten dé place to be!

3. Utrecht

Utrecht biedt een totaalpakket voor de échte ontdekkers van steden. Je kunt in de stad winkelen; denk aan Hoog Catharijne, maar ook cultuur snuiven; het beklimmen van de 112 meter hoge Domtoren is een echte must! Wil je na een lange dag genieten van een hapje en een drankje? Dan moet je bij de Oude Gracht zijn.

4. Woerden

Ergens tussen Utrecht en Zoetermeer ligt Woerden: een stad vol historie en natuur. Een bezoekje aan de haven, een stadswandeling, fietstocht of streekproducten shoppen -in deze mooie en relatief onbekende stad valt genoeg te beleven! Goed om te weten: gedurende de maanden april tot en met augustus, kun je ook de kaasmarkt op zaterdag bezoeken. Deze bevindt zich rondom de toren van de Petruskerk.

5. Maastricht

Wanneer je in Maastricht rondloopt, waan jij je haast in het buitenland. De gastvrijheid van de Limburgers komt al snel naar voren, vooral wanneer je één van de vele kroegen bezoekt. Hiernaast kan je in deze bijzondere stad ook fijn winkelen. Tip: sluit een dagje rondlopen en shoppen af met een drankje op het Vrijthof.

6. Nijmegen

De laatste Nederlandse stad die je absoluut gezien moet hebben is: Nijmegen. De historische stad heeft door de prachtige gebouwen, leuke pleintjes en diverse winkels een geheel eigen sfeer. Tip voor de natuurliefhebbers: je kunt in en rondom Nijmegen ook terecht voor verschillende wandelroutes.

Welke Nederlandse stad verdient volgens jou een bezoekje?

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *