6 tips voor het organiseren van een geslaagd feestje in de zomer

By  |  5 Comments


De zomermaanden zijn perfect voor het geven van een gezellig feestje voor vrienden en familie. Zon, hapjes, drankjes en muziek: het kan bijna niet fout gaan. Organiseer jij deze zomer een feestje maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geven we je 6 tips voor een geslaagde middag of avond.

1. Een goed begin is het halve werk

We beginnen gelijk met de belangrijkste tip: begin op tijd met het organiseren van het feestje. Stuur ongeveer drie weken van tevoren de uitnodigingen en vraag je gasten om uiterlijk een week van tevoren te laten weten of ze komen. Zo kun je tijdens het plannen van de boodschappen beter inspelen op het aantal gasten. Vergeet niet om je gasten te vragen of ze bepaalde allergieën of intoleranties hebben zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ook is het handig om te ontdekken hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Komen er veel kinderen? Dan kun je bijvoorbeeld een knutselhoek creëren.

2. Zorg voor een back-up plan

Je hoopt natuurlijk dat wanneer de grote dag aanbreekt ook de zon blijft schijnen. Toch is het belangrijk om voor een back-up plan te zorgen voor het geval dat het gaat regenen. Ontdek je van tevoren dat een feestje in de tuin niet gaat lukken door de weersverwachting? Dan kun je er altijd voor kiezen om bijvoorbeeld een partytent te huren.

3. Kies een leuk thema

Het kiezen van een thema voor een feestje is altijd leuk: het zorgt voor een geheel en een extra gezellige sfeer. Kies voor een themakleur of een ander thema zoals: ‘American party’, ‘flower power’ of ‘zon, zee en strand’. Het thema kun je vervolgens doorvoeren in de aankleding, het eten en de uitnodigingen.

4. Zorg voor de hapjes

Een feestje is niet compleet zonder hapjes. Heb je een thema bedacht? Dan wordt het een stuk makkelijker om te bedenken wat voor eten je gaat maken. Bedenk welke hapjes bij je thema passen en of je gaat voor een open buffet of verschillende gangen. Je kunt er voor kiezen om een grote schaal met hapjes op tafel te zetten of rond te gaan met schalen. Verzamel ruim van tevoren een aantal geschikte recepten en probeer ze uit zodat je zeker weet dat ze in de smaak zullen vallen.

5. Vergeet de drankjes niet

Naast de hapjes zijn ook de drankjes belangrijk. Frisdrank, wijn, bier en sapjes zijn altijd goed. Wil je net iets extra’s? Kies dan voor het serveren van bijvoorbeeld cocktails of zelfgemaakte ijsthee. Je kunt er ook voor kiezen om de gasten hun drankjes zelf te laten mixen. Denk, indien nodig, bij het kopen van het drinken ook aan kleine kinderen.

6. Neem de tijd voor de voorbereidingen

Nog een belangrijke tip: neem de tijd voor de voorbereidingen. Er zit namelijk meer tijd in het organiseren van een feestje dan je denkt. Begin ruim op tijd met het maken van een plan, het opstellen van een boodschappenlijst, de boodschappen zelf en het voorbereiden van de feestlocatie. Zo kun je op de dag zelf extra genieten zonder te stressen.

Veel succes met het organiseren van jouw zomerse feestje!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

5 Comments

 1. Jan

  18 december 2018 at 16:37

  Ik wil een mooi feestje organiseren volgende zomer. Ik word 50! Geen gek idee om een leuk thema te bedenken. Daar ga ik nog even over nadenken. De feestlocatie staat in ieder geval vast: mijn tuin.

 2. Marie de Jonge

  6 maart 2019 at 12:51

  Een goede organisatie is inderdaad het halve werk. Ik maak altijd een uitgebreide planning en lijst met benodigdheden wanneer ik een feest organiseer. Zo voorkom je dat de meubels of partytent die je bijvoorbeeld wil huren al weg zijn.

  • Redactie Lifestyle Vision

   11 maart 2019 at 12:41

   Hi Marie,

   Precies, super handig! Zou zonde zijn als je teleurgesteld wordt.

   Groetjes,
   Naantje

 3. Vincent Rondwijk

  9 juli 2019 at 14:29

  Een back-up plan gereed hebben is inderdaad erg verstandig. Ook denken niet zo veel mensen hierover na. Check de weersverwachtingen en zorg dat je feestje bestendig is tegen het slechtste weer wat je zou kunnen hebben in die periode. Houd opties open!

 4. Marie de Jonge

  10 oktober 2019 at 15:58

  Bedankt voor het delen van deze tips om een goed tuinfeest te organiseren! Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Ik heb gelukkig al een tent gehuurd en genoeg tafels en stoelen geregeld. Nu alleen de hapjes en drankjes nog!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *