5 tips voor je banenjacht tijdens de zomer

By  |  0 Comments


Het is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan de zomer denkt: op banenjacht gaan. Toch is juist dit seizoen de ideale tijd om nieuw werk te vinden. In de zomer heb je vaak de tijd om je prioriteiten even goed op een rijtje te zetten. Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat je tijdens je vakantie pas echt beseft dat je huidige baan niet is wat je wilt, en dat het daarom tijd is voor een carrièreswitch. Om deze tijd optimaal te benutten, geven jij je 5 tips voor je banenjacht tijdens de zomer.

1. Bezoek evenementen

In de zomer vinden een heleboel netwerkevenementen plaats. Dit zijn vaak borrels in de buitenlucht waar een relaxte, ongedwongen sfeer hangt. Omdat de druk op deze borrels een stuk lager is dan op veel andere carrière-evenementen, kun je je hier vaak beter presenteren.

2. Wees de banenstroom voor

Uit onderzoekt blijkt dat werkzoekenden het meest actief zijn in de maanden september en oktober. Niet zo vreemd, als je bedenkt dat dan een hele nieuwe lichting pas afgestudeerden dan op zoek is naar een baan of stage. Door al in de zomer te beginnen met zoeken naar werk, ben je dus het grootste deel van je concurrentie voor en weet je zeker dat je cv en motivatiebrief niet onderop een enorme stapel belanden.

3. Maak gebruik van de rustige periode

Niet alleen voor werkzoekenden zijn de zomermaanden een rustige periode, ook veel bedrijven hebben rond juli en augustus meer tijd om op zoek te gaan naar nieuwe werknemers. Dit betekent dat de kans dat je snel iets van het bedrijf hoort na je sollicitatie een stuk groter is. Gebruik de zomermaanden dus om online vacatures te zoeken en te solliciteren; de kans is groot dat je binnen een paar dagen iets hoort.

4. Neem genoegen met een tijdelijke functie

Een tijdelijke functie is waarschijnlijk niet precies waar je naar op zoek bent. Toch kan het lonen om zo’n zomerbaan eens in overweging te nemen. Omdat veel werknemers in de zomer op vakantie gaan, worden er rond deze tijd vaak extra tijdelijke functies aangeboden. Ook zijn juist de zomermaanden in bepaalde branches, zoals de horeca, de drukste tijd van het jaar.

In sommige gevallen is het mogelijk om na de zomer voor het bedrijf te blijven werken, en zo heb je opeens toch een vaste aanstelling. Mocht het zo zijn dat de functie echt maar tijdelijk is, dan heb je in ieder geval nieuwe contacten gelegd en waardevolle ervaring opgedaan die goed zal staan op je cv.

5. Hou je ogen en oren open

Zelfs wanneer je geen netwerkborrels bezoekt is het slim om altijd je oren en ogen open te houden voor nieuwe contacten. In de zomer kom je nou eenmaal meer mensen tegen, bijvoorbeeld tijdens feestjes en etentjes van vrienden, op het terras of zelfs op vakantie. Op deze manier bouw je dus bijna vanzelf toch een enorm netwerk op.

Vertel vooral iedereen die maar wil luisteren dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Er zullen ongetwijfeld mensen tussen zitten die je, al dan niet via via, op een vacature kunnen wijzen.

Klaar voor een nieuwe baan? Ga dan nu aan de slag met behulp van deze 5 tips!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *