Checklist: wat moet je meenemen als je gaat zonnebanken?

By  |  1 Comment


Ben je een newby of vergeet je vaak je spullen? Met deze checklist ben jij al stressvrij voordat je überhaupt onder de zonnebank ligt.

Veilig onder de zonnebank

Als je gepland hebt om naar de zonnebank te gaan, mogen de volgende items zeker niet ontbreken in je tas. Een goede zonnestudio zal deze producten voor jou beschikbaar hebben zodat je veilig onder de zonnebank kunt liggen. Dit zijn vaak de wat luxere studio’s. Ga je voor het eerst of wil je liever je eigen spullen meenemen? Lees in dit artikel wat je moet meenemen.

Haarelastiekje

Niks is vervelender dan haar dat onder de zonnebank in je gezicht waait. Bijna alle zonnebanken zijn voorzien van ingebouwde airco’s. Dit is erg prettig omdat het er aardig warm kan worden. De nummer 1 musthave is het haarelastiekje. Als je een pony hebt, is een haarband of diadeem ook geen overbodige luxe. Naast dat het gekriebel vervelend kan zijn, zal je haar ook je huid van het UV-licht weerhouden. Hierdoor wordt je huid minder bruin. Dat is natuurlijk zonde.

Make-up doekjes

We raden je sterk aan al je make-up van je gezicht te verwijderen voordat je gaat zonnebanken. Of het nu gaat om een laagje mascara of om een mooi gepoederd gezichtje, take it off! Make-up voorkomt dat de UV-stralen jouw huid optimaal bruinen. Make-up onder de zonnebank kan zelfs een allergische huidreactie geven. Make-up doekjes zijn het makkelijkst mee te nemen en te gebruiken. Vergeet niet de removerresten even van je gezicht te deppen met een handdoek of tissue.

Zonnebankcrème

Het UV-licht van de zonnebank droogt je huid uit. Goede zonnebankcrèmes zijn vochtinbrengend en voeden je huid tijdens en na het zonnen. Wanneer je kiest voor een crème met bronzer, zal je huid dieper bruinen en blijft het resultaat langer zichtbaar. Een bekend merk is Australian Gold. Bij de zonnebankstudio op de hoek betaal je de hoofdprijs. Via webshops kun je voor een zacht prijsje goede zonnebrandcrèmes kopen.

Zakdoekjes

Als je een zonnebankcrème gebruikt, moet je na het insmeren je handen goed afdoen. In de meeste crèmes zit een bronzer.  Als de crème tijdens het zonnen tussen je vingers blijft zitten, kunnen deze oranje/geel uitslaan. Verdeel de crème goed over je hele lichaam en maak je handen dan goed schoon met een zakdoekje of tissue.

Oogbescherming

De UV-straling van de zonnebank is erg schadelijk voor je ogen. De meeste zonnebanken hebben een bedieningspaneel aan de binnenkant van de bank. Als je de airco, lampen of een andere optie wilt instellen, moet je toch even je ogen openen. Je kunt speciale brilletjes of wegwerp stickers kopen die je ogen beschermen tegen de UV-straling.

Handdoek

Tijdens het zonnen is de kans groot dat je gaat zweten; vooral je rug kan goed nat worden. Het is wel zo fris als je, voordat je je kleding weer aantrekt, je lichaam kunt afdrogen. Stop daarom altijd een klein handdoekje in je tas.

Deo

Als je je na het zonnen wilt opfrissen kan je gerust een deodorant opsmeren/opspuiten. Houdt er rekening mee dat je altijd deodorant gebruikt na het zonnen en niet ervoor. Dit kan irritatieplekken op de huid geven net als met parfum. Opfrissen dus altijd na het zonnen.

Portemonnee

Last but not least, vergeet je portemonnee niet. Now you’re good to go, enjoy!

Welke items neem jij altijd mee? Tip onze lezers met een reactie hieronder.

Dit artikel werd je aangeboden door Yinto.nl, online shop voor zoncosmetica.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 52   Gemiddelde:  2.7/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

1 Comment

  1. Willemine

    6 januari 2015 at 11:55

    Een flesje water! Ik krijg er altijd zo dorst van.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *