4 tips om gezonder te leven

By  |  0 Comments

Gezonder leven, ach, we weten allemaal wat we daarvoor moeten doen. Toch? Eet geen suiker, beweeg veel, drink alleen maar water en ban al het slechte uit je leven. Was het maar zo makkelijk, dan was iedereen gezond, gelukkig en waarschijnlijk ook nog eens slank. De realiteit leert ons jammer genoeg iets anders. Toch willen we je een aantal tips geven om gezonder te gaan leven, zonder dat het je heel veel moeite kost.

Tip 1: Variatie

Deze tip is heel breed en zo moet je het ook zien. Want verandering van spijs doet eten, is het oude gezegde niet voor niets. Dus varieer met je eten, varieer in je schema, varieer in je sport, en varieer met je kleding. Al deze kleine of grote variaties die je toepast, zorgen ervoor dat niets een sleur wordt en dat je niet vast komt te zitten, waardoor je gelukkiger en gezonder wordt.

Tip 2: Gezonder door minder stress

Onder andere stress zorgt er voor dat je het liefste alle regels breekt en op de bank gaat zitten met een lekkere zak chips en je favoriete programma gaat kijken. En als dat alleen al van stress kan komen, ga dan eens na hoe alle andere dagelijkse beslommeringen een impact hebben op gezond leven. Zorg dus voor voldoende ontspanning. Wees mindfull, ga eens een uurtje eerder naar bed, wees positief en heb veel lol. Dit helpt je echt met gezonder leven!

Tip 3: Out of the box denken

Kijk eens naar anderen en wat zij doen om gezond te blijven. Zo is er bijvoorbeeld uit de ayurvedische gezondheidsleer iets dat ‘oil pulling’ heet. Je neemt dan ‘s ochtends een eetlepel kokosolie of sesamolie 10 minuten lang in je mond. Dit zou alle gifstoffen die in en rondom je hoofd zitten naar de olie trekken, waardoor deze met het uitspugen van de olie uit je lijf verdwijnen. Het is wel een hele opgave, 10 minuten lang olie in je mond, maar naast dat het gezonder voor je is, werkt het als bonus ook nog eens om je tanden witter te maken! In een ander artikel op Lifestyle Vision hebben we nog een aantal out of the box tips voor je om slanker te lijken.

Tip 4: Lang leve de lol

Plezier hebben heeft ongelooflijk veel invloed op je lijf en zorgt echt voor een gezonder leven. Dus spreek af met vriendinnen om leuke dingen te doen. Ga eens wandelen met elkaar in plaats van shoppen en kijk welke mooie gesprekken daaruit voortkomen. Varieer eens met seks, voeg speeltjes toe, andere posities; je kunt het zo gek niet bedenken. Ook leuk: zet de tv/pc eens een avondje uit, ga dan lezen, fietsen, tekenen/schilderen, sporten of organiseer een spelletjesavond met vrienden. Lol hebben verandert je lijf en geest en laat jou stralen, wat weer erg gezond is!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *