Raak in shape voor de zomer: top 10 fitness tips

By  |  0 Comments


Langzaam maar zeker komt de zomer er weer aan. Dat betekent dat het nu toch echt tijd wordt om in shape te raken. Om je hierbij alvast op weg te helpen zetten wij 10 fitness tips voor je op een rijtje.

1. Investeer in goede sportkleding

Sportkleding kan soms misschien wat prijzig lijken. Toch is het van essentieel belang om te investeren in goed zittende sportkleding. Sportkleding moet vooral functioneel zijn. Let er bij de aanschaf dus op dat de kleding niet afzakt, niet kriebelt en dat de stof ademt. Ook het vinden van goede schoenen is belangrijk, zeker als je gaat hardlopen. Laat je altijd adviseren door een expert welke schoenen het beste bij jouw voeten en manier van lopen passen.

2. Maak een playlist

Niets werkt zo goed tijdens het sporten als goede muziek. Stel zelf een playlist samen of vind er één online. Een goede playlist zal er voor zorgen dat je meer energie krijgt tijdens het sporten en dat je de workout langer volhoudt.

3. Eet voldoende

Juist als je fanatiek sport is het erg belangrijk om voldoende te blijven eten. Sporten vergt energie, en deze energie bouw je op door gezond te eten. Vooral proteïnerijk voedsel helpt hierbij.

4. Sport samen met mensen die fitter zijn dan jij

Uit onderzoekt is gebleken dat mensen die samen sporten hun workout vaak langer volhouden. Zeker als je sport met iemand die fitter is dan jijzelf boek je vaak betere resultaten, omdat je het niet eerder wilt opgeven dan je trainingspartner. Sport daarom altijd samen met iemand die net boven jouw niveau zit.

 

5. Sport buiten

Opname van zonlicht zorgt voor het stofje nitric oxide in de huid. Dit stofje kan helpen met gewichtsverlies en verlaagt de kans op diabetes. Draag in de zon wel altijd UV bescherming.

6. Stel doelen om sneller te lopen

Door voor jezelf een doel te stellen tijdens het hardlopen, zorg je dat je sneller loopt en het langer volhoudt. Dit doel kan zowel tijd- als plaatsgebonden zijn.

7. Loop op een helling

Zet in de sportschool de loopband eens op een helling van 10% . Op deze manier train je je conditie twee keer sneller dan wanneer je zonder helling loopt. Train je liever buiten? Probeer dan een omgeving met lichte heuvels te vinden.

8. Voel je niet schuldig

Misschien heb je als je gaat sporten wel eens het gevoel dat je met heel andere dingen bezig zou moeten zijn, zoals werk of je sociale leven. Bedenk echter dat sporten maar een klein deel van je dag in beslag neemt.

squat

Bron: Lululemon

 

9. Raak niet gedemotiveerd

Vooruitgang gaat vaak langzamer dan je in de eerste instantie hoopt en verwacht, en gaat lang niet altijd samen met direct gewichtsverlies. Juist doordat je vet verliest en spieren aanmaakt, zal je gewicht misschien toenemen. Dat betekent echter niet dat je niet goed bezig bent en dat de workouts geen effect hebben.

10. Doe het niet alleen voor je uiterlijk

Een veelgenoemde reden om te beginnen met sporten is om er beter uit te zien. Daar is natuurlijk niks mis mee; elke aanleiding om fitter te worden is een goede reden. Besef echter wel dat sporten goed is voor veel meer dan alleen gewichtsverlies: Het is goed voor je hart, je zult beter slapen en je humeur zal er van opknappen.

In shape raken kan een behoorlijke uitdaging zijn. Deze tips brengen jouw fitnessdoelen binnen bereik!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Footballshop.

 

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *