Zelf een skateboard kopen? 3 tips!

By  |  0 Comments


Wil je graag een skateboard kopen maar weet je niet welke geschikt voor je is? Hier krijg je een aantal tips om je op weg te helpen. Er zijn verschillende merken die hun eigen voordelen hebben, maar allemaal skateboards van uitstekende kwaliteit bieden. Zo heb je er lang plezier van en ben je duurzaam bezig. Welke je kiest heeft vooral te maken met het doel ervan: wil je als pro veel tricks en stunts doen in een skatepark of wil je als beginner een skateboard kopen om er vertrouwd mee te raken?

Wat kun je met een skateboard?

Wanneer je vooral wil cruisen, afstanden afleggen, kun je beter een longboard aanschaffen. Door de zachtere en dikkere wielen is een longboard geschikt voor elk wegdek en schokbestendiger. Een skateboard kopen doe je vooral om ermee te stunten of te springen in een skatepark en kleinere afstanden op asfalt op af te leggen. Hoe lichter het skateboard, des te wendbaarder is het, maar dat hangt natuurlijk ook van je eigen gewicht en lengte af. Een breder en langer skateboard is stabieler en prettig voor beginners.

Materiaal en onderdelen

Een skateboard bestaat uit een deck met daaronder trucks, lagers en wielen. De lagers hebben een ABEC-waarde. Is deze 5 of hoger, dan zit je goed. De lengte en breedte van een skateboard wordt vaak in inches aangegeven, een inch is ongeveer 2,5 cm. Gemiddeld is een skateboard 7,75 inch breed en 27 inch lang, maar dit verschilt per merk. Een kwaliteitsdeck bestaat uit 7 lagen maplehout (esdoorn) of een speciale samenstelling van kunststof, kenmerkend voor het merk Penny. Op het hout zit een laagje griptape in allerlei kleuren en patronen, dat ervoor zorgt dat je niet wegglijdt. Online kun je heel makkelijk ook losse griptape aanschaffen als je een keer een ander uiterlijk wil. Daarnaast vind je nog meer losse onderdelen en de nodige protectie.

Merken en prijzen

Wanneer je net begint met skaten kun je een wat voordeliger skateboard kopen. De complete modellen van Birdhouse en Powell van maplehout hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoe duurder een skateboard, des te meer mogelijkheden heb je. Pro’s kunnen allerlei tricks en sprongen doen met een model van Landyacht, Darkstar of Blind of met de lichtgewicht kunststof modellen van Penny.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 4.5/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *