Een e-sigaret kopen: dit moet je weten

By  |  0 Comments


Voor veel mensen is stoppen met roken lastig. Ze zijn bijvoorbeeld niet gemotiveerd genoeg. Voor minder schade aan de gezondheid is hier wat voor bedacht: de elektrische sigaret of de e-sigaret. Dit moet je weten als je er een wilt aanschaffen.

De e-sigaret is een elektronisch apparaat dat dient als vervanger van de normale sigaret en zorgt voor minder schade aan de gezondheid. Je kunt deze online bestellen of in bepaalde winkels aanschaffen. De elektrische sigaret is een middel om je rookverslaving een halt toe te roepen of je gewoontes te doorbreken.

Eerst de nadelen

In 2009 is er door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit (de FDA) een onderzoek gedaan naar de veiligheid van de e-sigaretten. Uit het onderzoek bleek dat in deze sigaretten kleine hoeveelheden kankerverwekkende stoffen zou zitten. Ondanks deze stoffen is de schade vele malen kleiner en onvergelijkbaar met de schade die door nicotine bijvoorbeeld ontstaat.

E-sigaret: nog redelijk onbekend

De e-sigaret is nog niet lang op de markt beschikbaar, maar de interesse in het product neemt toe. Dit komt waarschijnlijk niet alleen doordat het minder schadelijk is voor de gezondheid, maar vooral ook omdat het veel goedkoper is dan normaal roken. Met de e-sigaret bespaar je gemiddeld 80% op de kosten van normaal roken.

Op meer plaatsen roken

Door het rookverbod mag je op heel veel openbare plekken niet meer roken. Dit komt door de schadelijke rook die er van sigaretten afkomt. Maar met de e-sigaret heb je deze problemen niet, en kun je dus roken in zones waar je met een normale sigaret niet kan of mag roken. Doordat deze mogelijkheden er zijn, is de kans aanwezig dat je met de e-sigaret meer gaat roken. Waar een roker zich eerst in moest houden voordat hij zijn sigaret kon roken, daar kan hij nu dus wel roken.

Het stimuleert stoppen met roken

De e-sigaret kan een prima hulpmiddel zijn bij het stoppen met roken en levert bovendien een positieve bijdrage aan je portemonnee. De e-sigaret is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Binnenin de e-sigaret wordt een vloeistof verdampt. Deze damp kan vervolgens door de gebruiker worden geïnhaleerd. De damp kan wel nicotine bevatten, maar niet de schadelijke stoffen van tabak zoals teer en koolstofmonoxide. Of een e-sigaret nicotine bevat, is een keuze van de gebruiker. Er zijn namelijk ook liquids verkrijgbaar die geen nicotine bevatten.

Dit artikel werd je aangeboden door 123esigaret.nl, online verkoper van e-sigaretten en liquids.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *