Hairextensions: zelf doen of laten zetten?

By  |  0 Comments

Het gebruik van hairextensions is erg populair. Waar eerder deze haarstukken vooral gebruikt werden voor speciale gelegenheden, is het tegenwoordig steeds meer geaccepteerd om de extensions voor langere tijd te dragen. In sommige gevallen is dat zelfs dag en nacht.

Door de populariteit van het product duiken er ook online steeds meer filmpjes op met daarin tutorials hoe je zelf hairextensions kunt inbrengen. Is dat nou eigenlijk wel zo verstandig; zelf je extensions inbrengen? In dit artikel reflecteren we op het zelf doen of laten zetten van hairextensions.

 

Verschillende typen extensions

Er bestaan verschillende typen en methodes voor hair extensions. Zo heb je de clip in extensions, weave, flip in, wax/bonding, de invlecht methode of het gebruik van microringen. De meeste van deze methodes zijn erg lastig of vrijwel onmogelijk om zelf te doen. Enkele zijn echter wel gebruiksvriendelijk waardoor je daar niet perse voor naar een hairextension salon hoeft.

 

Clip in extensions

Het gebruik van deze extensions is een van de weinige methodes die vrij gemakkelijk zelf te doen is. Het woord zegt het al, deze haarstukken bevatten clips die je in je eigen haar kunt vastklikken. Dit is, naast de gemakkelijkste optie, ook de goedkoopste optie. Houd er echter wel rekening mee dat de kwaliteit niet altijd geweldig zal zijn, daar betaal je dan ook naar.

 

Weave innaaien

Je hebt voor de weave methode naald en draad nodig om de strengen haar vast te maken aan het eigen haar. Dit is dus een no go om zelf te doen. Wie niet een hele middag bij de kapper wil zitten, zou een goede vriendin kunnen strikken om de extensions in te vlechten. Voordelig aan deze vorm van hair extensions is dat ze goed vastzitten aan je eigen haar en er geen hitte of chemische middelen aan te pas hoeven te komen. Nadelig is dat het schadelijk is voor het haar en het gedeelte onder de vlechten lang nodig heeft om droog te worden wanneer het haar nat is.

 

Flip in methode

Flip in extensions zijn bevestigd aan een onzichtbare draad van nylon. Deze plaats je tussen je eigen haar, waar je vervolgens de rest van het haar over heen kamt, zodat de draad niet meer zichtbaar is. Deze methode is goed zelf uit te voeren wegens haar gebruiksvriendelijkheid. De prijs ligt alleen wel wat hoger dan bijvoorbeeld de andere zelf in te brengen clip ins.

 

Wax

Met een speciale lijm (wax) worden de extensions dicht bij de hoofdhuid aan het haar vastgelijmd met behulp van een warmtetang. Dit is geen aanrader om zelf te doen. Wanneer deze methode je aanspreekt wordt dan ook zeker aanbevolen dit te laten doen bij een salon.

 

Het gebruik van microringen

Dit zijn kleine ringetjes in de kleur van je eigen haar. Zowel het eigen haar, als de extensions worden met een speciale naald door het ringetje getrokken. Dicht bij de hoofdhuid wordt de microring met een tang dichtgeknepen. Ook deze methode moet je niet zelf willen uitvoeren.

Laat je van te voren goed informeren over de verschillende technieken en extensions en neem geen risico’s bij het plaatsen ervan.

 

Dit artikel word je aangeboden door Hair Extensions leverancier Foxystar. De aanbieder van hoge kwaliteit hair extensions bij diverse salons door heel Nederland. 

 

Beoordeel dit artikel:
[Total: 3 Average: 2.7]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *