8 stappen voor het verzorgen en verwennen van je nagels

By  |  0 Comments


De zomer staat voor de deur en dus wordt het tijd om wat aandacht te gaan besteden aan je nagels. Een leuk kleurtje misstaat nooit wanneer de zon tevoorschijn komt, maar je moet wel letten op een juiste verzorging van je nagels. Daarom bespreken we vandaag 8 stappen voor het verzorgen en verwennen van je nagels.

Stap 1:  dit heb je nodig

Voordat we kunnen beginnen met de nagelverzorging is het belangrijk dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. Dit heb je nodig:

  • Nagellak (kies een kleur waar je lang naar kunt kijken en wat met veel kleding te combineren valt)
  • Een glasvijl
  • Een bokkenpootje voor je nagelriemen
  • Een potje basecoat
  • Een potje topcoat
  • Handcrème
  • Nagelriemolie
  • Nagellakremover (alleen nodig wanneer er nog resten nagellak op je nagels zitten).

Stap 2: reinigen

Voordat je ook maar iets op je nagels doet, is het belangrijk dat je je vingers en nagels goed schoonmaakt. Als je bijvoorbeeld nog nagellak resten hebt zitten, verwijder die dan eerst met nagellakremover, zonder aceton. Was vervolgens je handen met goede zeep.

 

Stap 3: vijlen

Wanneer je je nagels knipt, kan de nagelplaat beschadigen. Daarom wordt het aangeraden om nagels niet te knippen, maar te vijlen. Door je nagels in een ovale vorm te vijlen voorkom je dat ze snel zullen breken. Bij puntige nagels loop je sneller het risico dat ze zullen breken.

Stap 4: het bijhouden van je nagelriemen

Je nagelriem bestaat uit dode cellen die de levende cellen onder je nagel en huid beschermt tegen ontstekingen en bacteriën. Door kou, water of zeep kunnen je nagelriemen uitdrogen. Als nagelriemen uitdrogen bestaat er een kans dat ze hard worden en aan je nagels vast blijven zitten. Hierdoor kunnen je nagels langzamer gaan groeien of misvormen. Ook kunnen er ontstekingen ontstaan, daarom is een goede verzorging van je nagelriemen belangrijk.

Heb je vaak last van beschadigde nagels? Neem na het vijlen een bakje met water, schenk hier een scheut nagelolie in en laat je vingers hier zo’n twee minuutjes in weken. Haal je vingers uit het handbadje en duw voorzichtig met behulp van een bokkenpootje, je nagelriemen naar achter. Hou je nagelriemen wekelijks in de gaten en zorg ervoor dat ze los zitten.

bokkenpootje nagelriem

Bron: Douglas

Stap 5: de basecoat

Wanneer je nagels gevijld zijn en de nagelriemen verzorgd, is het tijd om de basecoat aan te brengen. Met het gebruik van een basecoat voorkom je dat de kleur van de nagellak in je nagels trekt.

Stap 6: het lakken van je nagels

Als je basecoat goed is opgedroogd kan je aan de slag met je nagellak. Wanneer je de laagjes snel en dik achter elkaar lakt kunnen er luchtbelletjes onder de nagellak ontstaan. Breng je laagjes dus secuur aan en niet te dik.

nailpolish mac

Bron: Pinterest

Stap 7: de topcoat

De topcoat breng je aan als het laatste laagje van je nagellak nog niet helemaal droog is. Een topcoat zorgt ervoor dat de nagellak minder snel beschadigt en dat je nagellak sneller droogt.

Stap 8: verzorging

Tot slot. Gebruik voedende handcrème. Let er op dat je dit niet elke dag gebruikt, want dat kan juist zorgen voor uitdroging van de huid. Besteed met name aandacht aan de voeding van je nagelriemen om infecties tegen te gaan.

Wees klaar om je handen te laten shinen, want mooie nagels mogen gezien worden!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 4 Average: 3]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *