Zo verbeter jij je sportprestaties

By  |  0 Comments


Wil jij graag vooruitgang boeken in jouw sport, maar weet je niet goed hoe je dat aan moet pakken? Zelfs de meest ervaren sporters hebben wel eens hulp nodig bij het verbeteren van hun sportprestaties. Het verhogen van sportprestaties bereik je over het algemeen niet door harder te sporten, maar vooral door anders te sporten Door je routine eens goed onder de loep te nemen kom je tot geheel nieuwe inzichten die jou kunnen helpen je sportprestaties te verbeteren.

Verbreed je horizon

Als je altijd maar dezelfde sporten beoefent, kan het lastig zijn om jezelf na langere tijd nog te verbeteren. Je lichaam raakt immers gewend aan een bepaalde routine. Dit zorgt ervoor dat deze routine voor jou makkelijker uit te voeren is, maar is niet bevorderlijk voor je sportprestaties. Om resultaat te boeken is het van belang om fitness routine eens in de zoveel tijd aan te passen. Breng je normaal gesproken veel tijd door in de sportschool? Kies er dan eens voor om naar buiten te gaan! Probeer eens een sport die nieuw voor je is, zoals hardlopen of voetbal. Zeker nu de zomer er weer aankomt is sporten in de buitenlucht ideaal. Door de hoeveelheid frisse lucht die je binnenkrijgt kan je langer doorgaan en jezelf verder pushen dan in een sportschool of sporthal. Daarnaast zorgt de toegenomen opname van zonlicht ervoor dat je meer vitamine D binnenkrijgt. Zo werk je dus op meerdere manieren tegelijkertijd aan je gezondheid!

 

Schud je lichaam en geest wakker

Het toepassen van variatie zorgt er niet alleen voor dat je lichaam eens flink wakker geschud wordt, maar ook dat het sporten in fijne trainingskleding voor jouzelf een uitdaging blijft. En wie weet, misschien ontdek je wel dat je enorm geniet van een sport die je niet eerder overwogen had. Verras jezelf en blijf jezelf ontwikkelen!

 

Kies voor een intervaltraining

Een goede work-out is niet per se een kwestie van zo lang of intensief mogelijk sporten. Vaak bereik je meer met een intervaltraining: een training waarbij je een hoge en lage intensiviteit afwisselt. Tijdens deze work-out combineer je zware oefeningen met korte rustperiodes. Op deze manier verbeter je je conditie sneller dan tijdens een work-out waarbij je constant op hetzelfde niveau blijft trainen. Daarnaast verbrand je tijdens een intervaltraining een stuk meer calorieën en vet, en dit kan zelfs helpen met het versnellen van je metabolisme. Een intervaltraining is een korte maar intensieve work-out. Je bereikt zo dus meer in minder tijd.

Daarnaast is het verstandig om verschillende soorten trainingen af te wisselen. Kies bijvoorbeeld niet alleen voor cardiovasculaire training óf krachttraining, maar wissel deze twee soorten af om optimale resultaten te zien en zo je sportprestaties sneller te verbeteren.

Door variatie in te brengen in je sportroutine, daag je jezelf zowel fysiek als mentaal uit. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en zal leiden tot betere resultaten. Of je er nu voor kiest om een nieuwe sport te gaan beoefenen, of gewoon vaker de buitenlucht in gaat, je zal merken dat je sportprestaties beter zullen worden!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Footballshop.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 1 Average: 5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *