Raak zomerfit: ga fietsend of lopend naar het werk

By  |  0 Comments


We willen allemaal graag gezond leven, net die ene kilo nog afvallen en een bikiniproof-body creëren. En het liefst willen we dit zonder al te veel tijd, geld en energie te verspillen. Hoe? Het is makkelijker dan je denkt! Ga vanaf morgen fietsend of lopend naar het werk en je merkt het na een paar dagen al!

Een trend die we de laatste tijd vaak zien: mensen gaan fietsen of lopend naar het werk. De voornaamste redenen: verbeteren van de gezondheid, beter lichaam en geld besparen. Vaak is de afstand naar je werk relatief kort, maximaal 10 kilometer. Een afstand die je eenvoudig op de fiets kunt afleggen. En afstanden tot 3 kilometer kun je best dagelijks te voet afleggen. Maar de vraag is natuurlijk: wat win je hiermee?

Eenvoudig gezond

Vooral voor kortere ritten, tot 10 kilometer, nemen we nog vaak de auto of het openbaar vervoer terwijl deze eenvoudig te lopen of fietsen zijn. Denk aan ritten naar het werk, naar school, naar het winkelcentrum of de bioscoop. Door regelmatig te bewegen verbeter je je gezondheid en ben je voor je het weet een stuk fitter! Door dagelijks een stuk te fietsen of lopen krijg je al voldoende beweging om aan ziekten zoals hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker en diabetes te ontsnappen.

Bespaar geld

Fietsen en lopen is vele malen goedkoper dan dagelijks de auto of trein te pakken. Je bespaart benzinekosten of dure treinkaartjes en wat te bedenken van die absurd hoge parkeerkosten van tegenwoordig. Je houdt al snel tientjes per maand over, wat op jaarbasis kan oplopen tot een flink bedrag. Waarmee je weer lekker kunt shoppen of een stedentrip kunt boeken! Geen smoes weerhoudt je nog om de auto te laten staan. Doe mee met deze opkomende trend en ga fietsend of lopend naar het werk!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *