Redenen om een zwarte kat in huis te nemen

By  |  0 Comments

Wist je dat zwarte katten tegenwoordig nog steeds gemiddeld 40% langer doorbrengen in het asiel? Met als reden dat veel mensen nog steeds huiverig zijn voor het mogelijke ongeluk dat ze daarmee in huis halen.Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd. Om al die arme zwarte katten in het asiel ook een eerlijke kans op een liefdevol thuis te geven, zetten wij 4 redenen op een rijtje waarom je nu juist wél een zwarte kat in huis moet halen.

Een zwarte kat voegt stijl en mysterie toe

Het is natuurlijk niet voor niets dat zwarte katten vaak met hekserij in verband werden gebracht. Ze hebben iets mysterieus. Iets inspirerends. Wist je bijvoorbeeld dat veel auteurs een zwarte kat hadden die hen tijdens het creatieve proces gezelschap hield? Daarnaast is er weinig zo stijlvol als een zwarte kat in de vensterbank, of opgekruld op het vloerkleed.

Makkelijk te matchen

Zwart matcht met (bijna) alles. Dat geldt voor kleding, maar natuurlijk ook voor je interieur. Wat zwarte accenten – bijvoorbeeld een mooie zwarte lamp of grote plantenpot – geven je huis al snel een elegante uitstraling.En wat brengt al die zwarte elementen met elkaar in verbinding? Precies, een mooie zwarte kat die door je appartement ronddwaalt.

Zwart valt minder op

Of je gaat een stapje verder en kiest voor een zwarte bank of kast. Een voordeel is dat je op zwart een stuk minder vuil, vieze vingers of kringen ziet dan op bijvoorbeeld wit of hout.En ook die haren zie je een stuk minder goed op je meubels dan die van een witte of rode kat. Stofzuigen moet je toch, maar met een zwarte kat wordt je een stuk minder met je neus op die feiten gedrukt.

Je slaapt een stuk rustiger

Wist je dat katten de beste bewakers zijn tegen nachtmerries en andere bovennatuurlijke ongein? En dan zijn zwarte katten zonder twijfel de beste bodyguards. Misschien was dat wel waarom heksen zo gek op ze waren. Katten schijnen een goed ontwikkeld gevoel te hebben voor het bovennatuurlijke. En ook als je daar niet in gelooft, kan het in ieder geval geen kwaad, toch?

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *