Werk en een gezinsleven combineren: zo pak je dat aan!

By  |  0 Comments


De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving geweest op de arbeidsmarkt. Zo zijn zowel man als vrouw vaak fulltime blijven werken na de komst van de kinderen. Hoewel dit goed nieuws is voor de feministen onder ons, betekent dit ook dat het gezinsleven wat meer onder druk staat. Want ineens moeten alle taken die voorheen slechts bij één ouder lag, worden verdeeld over beide ouders. Belangrijk is dat de kinderen voldoende aandacht krijgen, maar aan het huishouden moet uiteraard ook worden gedacht. Want hoe pak je dat toch allemaal aan?

Denk hierbij zelfs aan iets simpels als boodschappen doen. Gelukkig is boodschappen bestellen tegenwoordig ook steeds makkelijker, maar het is toch weer een taak die goed verdeeld moeten worden. Om jullie een beetje op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet om zowel werk als het gezinsleven beter te combineren.

Maak een duidelijk schema

Wanneer je allebei erg druk bent, worden dingen nou eenmaal vergeten. Belangrijk daarbij is om de ander hier vooral niet op aan te kijken. Daarom is het verstandig om een duidelijk schema te pakken, eentje die voor beide partijen goed zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een week- of maandplanner die in de keuken hangt. Of maak een gezamenlijke agenda aan via jullie smartphones. Zo kunnen specifieke afspraken direct met elkaar worden gedeeld en ook mogelijke taken die nog gedaan moeten worden. Zelfs bij online eten bestellen, zodat de boodschappen op tijd in huis zijn, moet gewoon duidelijk zijn wie dit regelt. Zo kunnen er geen discussies ontstaan en zal alles een stuk soepeler verlopen.

Wees niet te streng voor jezelf

Het is tevens belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf. Het is hard werken om én fulltime te werken én alle ballen in de lucht te houden thuis. Wees daarom niet direct teleurgesteld als iets anders loopt dan verwacht. Lukt het een keer niet om te koken? Dan zijn restaurants near me snel gevonden. Daar is niets mis mee. Je kinderen herinneren zich later niet dat je een keer geen tijd had om te koken, maar juist de gezellige afhaalmaaltijden die daardoor volgden. Bovendien is het online aanbod van afhaal- en bezorgrestaurants tegenwoordig zo groot, dat je zelfs dan nog de nodige gezonde keuzes voor je gezin kunt maken. Je hoeft maar één blik op Butlon te werpen en er zit vast iets naar jullie gading bij. Morgen weer een dag. Je moet het je soms ook gewoon zo gemakkelijk mogelijk maken. Soms is het gewoon niet anders. En dat geeft helemaal niets.

Laat de kinderen meehelpen

Zijn jullie kinderen al wat ouder? Laat ze dan ook af en toe meehelpen. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen ze best nog wel wat bijdragen in huis. Denk aan het in- en uitruimen van de vaatwasser, dekken van de tafel, schoonmaken, de dieren verzorgen of een keertje boodschappen doen of zelfs koken. Zo geef je ze extra verantwoordelijkheid mee en zorgt het er ook nog eens voor dat jullie iets minder taken hebben.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *