Online boodschappen bestellen? 3 handige bespaartips!

By  |  0 Comments


Online boodschappen bestellen is de afgelopen jaren natuurlijk al steeds populairder geworden. De voornaamste reden was dat men steeds drukker werd: Zowel man als vrouw vaak fulltime aan het werk, dan ook nog de zorg voor een gezin en het huishouden. Het was dan ook geen wonder dat even naar de supermarkt gaan er dan bij in schoot. Door online boodschappen te bestellen bij bijvoorbeeld FoodMarkt werd heel wat extra tijd bespaard. Nu in de coronatijd is de vraag naar digitale supermarkten nóg meer toegenomen. Maar nu met de reden om drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden.

Nu de vraag naar de digitale supermarkt steeds meer toeneemt, willen de meeste mensen hier ook steeds meer over weten. Nu blijkt dat er veel dingen nog onduidelijk zijn. Zo is het bijvoorbeeld allesbehalve juist dat je duurder uit bent dan wanneer je gewoon zelf boodschappen doet. Op online boodschappen doen kun je juist enorm veel geld besparen. Daarom hopen we met dit artikel eerst dit fabeltje uit de wereld te helpen en geven we je ook nog eens 3 extra bespaartips!

1.   Geen bezorgkosten

Er zijn vaak discussies over de hoogte van de bezorgkosten. Want ben je niet veel meer geld kwijt wanneer je boodschappen laat bezorgen, dan wanneer je gewoon zelf in de auto stapt? Bedenk dan eerst hoe vaak je op en neer naar de supermarkt rijdt. Dit kost ook benzine. Dit wordt vaak vergeten, maar in veel gevallen zijn de bezorgkosten dan vrijwel net zo duur als dat je zelf zou rijden.

Daarnaast bieden veel digitale supermarkten de bezorging gratis aan, mits de bestelling aan een minimumbedrag voldoet. Boodschappen laten bezorgen kost je dan helemaal niets. Kom je niet altijd aan dit bedrag? Dan loont het zeker om alvast voor 1,5 week of zelfs twee weken vooruit te bestellen. Veel versproducten kan je eenvoudig invriezen. Zo heb je altijd genoeg boodschappen in huis én bespaar je op de bezorgkosten. Win-win!

2.   Minder verleidingen

Misschien wel het grootste voordeel van online boodschappen doen, is dat je veel minder in verleiding komt. Er staan geen grote schreeuwerige reclameteksten bij iedere schap vol actieproducten. Daardoor ben je sneller geneigd om je aan je lijstje te houden. Bovendien doe je meestal ook geen boodschappen op een lege maag, waardoor je ook minder lekkers in je kar gooit. Dat is niet alleen bewust boodschappen doen, maar bespaart je ook nog eens een heleboel onnodige kosten op de lange termijn. Je zal merken dat dit maandelijks tot een flinke besparing kan leiden.

3.   Doe wekelijks boodschappen

Het is vooral belangrijk om niet teveel bestellingen in één week te plaatsen. Online boodschappen moet je niet zien als even naar de supermarkt gaan, anders betaal je wel al snel meer aan bezorgkosten dan nodig is. Doe daarom wekelijks boodschappen en maak ook een duidelijk lijstje met hetgeen wat jullie nodig hebben. Zo leg je direct de juiste producten in je digitale winkelmandje en weet je zeker dat je de komende week niets tekort komt. Probeer in elk geval te voorkomen dat je niet ook nog eens tussendoor naar een supermarkt hoeft te gaan, want dan ben je vaak uiteindelijk duurder uit dan wanneer je enkel weekboodschappen doet.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *