De leukste hobby’s om te ontspannen

By  |  0 Comments


Kleiduif schieten, wielrennen, schilderen, shoppen, koken, lezen, muziekinstrumenten bespelen of spelletjes spelen: het is maar een greep uit de vele hobby’s die er zijn. Bijna ieder mens heeft wel een hobby die hij of zij graag uitoefent in z’n vrije tijd. Er zijn verschillende definities van het begrip hobby. Zo wordt er onder hobby een aangename tijdsbesteding, liefhebberij of ontspannende activiteit verstaan. Van Dale zegt dat een hobby een ontspannende bezigheid is voor vrije tijd. Het is dus heel breed en er zijn veel verschillende hobby’s om te ontspannen. Ben jij op zoek naar een nieuwe hobby of wil je weten wat leuke hobby’s om te ontspannen zijn? Je vindt hier een aantal hobby’s die erg populair zijn.

Maak een schilderij met diamond painting

Creatief bezig zijn is ook een populaire hobby. Zo houdt een tal van mensen zich bezig met schilderen, houtbewerking, bloemschikken, sieraden maken of fotograferen. Houd je graag van creatief bezig zijn of vind je het leuk om te schilderen? Dan is diamond painting een hobby die je wel zal bevallen. Diamond painting is een combinatie tussen schilderen op nummer en borduren. Je maakt namelijk met gekleurde diamantjes een schilderij op canvas. De diamantjes hebben allemaal een nummer en op het canvas staat het patroon aangegeven met cijfers zodat je goed kunt zien waar de steentjes gelegd moeten worden. Het resultaat is een uniek glinsterend kunstwerk. Je kunt uit veel verschillende onderwerpen kiezen en zo zelf bepalen welk schilderij je maakt. Zo zijn er diamond paintings met dieren, een stilleven, onderwerpen uit de natuur of een landschap.

Gamen en spelletjes spelen

Andere populaire hobby’s om te ontspannen zijn gamen en spelletjes spelen. Hoewel gamen vaak als nutteloze hobby wordt gezien omdat het wordt geassocieerd met voor de tv hangen, is niks minder waar. Er zijn namelijk veel games waarbij je logisch moet nadenken of bepaalde vaardigheden leert. Denk maar aan tactiek of behendigheid. Voorbeelden van games waarbij je vaardigheden aanleert of logisch moet nadenken zijn Wii Fit of het strategische spel Stratego. Ook schietspellen, avontuur games of ingewikkelde puzzelgames dragen bij aan meer behendigheid, reactievermogen en inzicht. Naast het spelen van games op de computer, tv of laptop kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor het spelen van een bordspel. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog gezellig omdat je vaak een bordspel speelt met twee of meer mensen. Ook hier heb je weer heel veel keuze in, denk aan spellen waarbij je strategisch na moet denken zoals Kolonisten van Catan of juist voor rekenspelletjes zoals Twixx of geheugenspellen zoals Memory.

Keuze uit nog meer hobby’s om te ontspannen

De lijst van populaire hobby’s om te ontspannen is nog lang niet klaar. Andere hobby’s die veelvuldig worden uitgeoefend zijn wielrennen, voetballen, tennis of zwemmen. Ook het bespelen van muziekinstrumenten, zingen in een koor of dansen zijn hobby’s die populair zijn. Het is misschien een vreemde eend in de bijt in de lijst van populaire hobby’s om te ontspannen, toch hoort sociaal contact hier ook tussen. Denk maar eens naar de kroeg gaan, uiteten gaan, festivals bezoeken, bij mensen thuis af met spreken of het uitvoeren van vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld een verpleegtehuis. Heb je al inspiratie voor hobby’s om te ontspannen? Kies vooral voor een hobby die bij jou past en waar je plezier uit haalt!

Ook leuk om te lezen: 5 tips voor een heerlijke ontspannen pyjamadag

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *