3 handige schoonmaaktips voor het reinigen van de vloer

By  |  1 Comment

Voor veel mensen staat het in de top 5 meest vervelende dagelijkse bezigheden: zorgen voor een schone vloer. Altijd maar weer dat stofzuigen, regelmatig dweilen, de kinderen constant zeggen dat ze met hun laarzen buiten moeten blijven… ben jij het ook zo zat om zoveel tijd kwijt te zijn met vloeren schoonmaken? Lees dan deze 3 schoonmaaktips voor het reinigen van de vloer met handige vloerwissers van hoge kwaliteit. Dan wordt jouw huishouden lekker weer een stukje makkelijker!

1. Een kwestie van bijhouden

Hoe graag je ook op de bank zou willen ploffen na een lange dag, haal toch dat laatste beetje energie nog even uit je tenen om je vloer schoon te maken. Dat kan zijn even gauw vegen of rond met een vloerwisser. Je kunt ook de stofzuiger voor de dag halen. Als je in elk geval de veel gebruikte stukken van je vloer vrij maakt van stof, vuil, zand en andere viezigheid die op een dag je huis binnenkomt. Je voorkomt hiermee dat vuil krassen kan veroorzaken en zeg nou zelf, een schone vloer waar je lekker op sokken of blote voeten op kunt lopen, ís toch ook gewoon heel erg fijn?

2. Grondig droog schoonmaken

Naast dat dagelijkse klusje van even de vloer vrij van vuil te maken, moet je ook regelmatig de vloer grondig reinigen. Als je het de andere dagen netjes hebt bijgehouden, hoeft ook dit geen ingewikkelde klus te zijn. Pak de stofzuiger erbij en ga grondig rond door het hele huis. Alle hoekjes en gaatjes pak je mee, de meubels schuif je even aan de kant en natuurlijk ruim je alle losse spullen op die her en der verspreid liggen. Het is handig om stoelen omgekeerd op tafel te zetten en wat grotere items als de hondenmand of een poef even op de bank of salontafel te zetten. Dan kun je snel overal bij en wordt het stofzuigen een fluitje van een cent.

3. Vochtig reinigen met een dweil of spraywisser

Daarna is het tijd om de dweil of mop voor de dag te halen. Ga je een tegelvloer schoonmaken, ligt er PVC in je huis of heb je een houten vloer? Met een emmer heet water ben je al een heel eind. Geen zin om te sjouwen met emmers? Gebruik dan een handige spraywisser! Om de moeilijk bereikbare hoekjes te bereiken is een buigbare dweil ideaal. Onthoud: schaf een schoonmaakmiddel aan dat past bij de vloer in jouw huis. Elke ondergrond kent z’n eigen specifieke eigenschappen en dat betekent een eigen schoonmaakproduct. Doe een scheutje in het water en werk van het verste punt naar het begin toe. Zorg dat je regelmatig het water ververst en niet hoeft te lopen over stukken die je net gedweild hebt.

Met deze drie tips hou je je vloer makkelijk en snel als nieuw. Kwestie van bijhouden, droog reinigen en even dweilen. Veel succes ermee!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

1 Comment

  1. Natalie

    25 november 2019 at 12:29

    Ik heb hele grote deurmatten aangeschaft zodat er niks naar binnen wordt gelopen. Ook huldig ik het principe van mijn Turkse buren: schoenen uit bij het binnenkomen. Wanneer de kinderen toch viezigheid maken, krijgen ze van mij een veger en blik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *