Ogen laseren; alle risico’s op een rijtje

By  |  0 Comments


Het laseren van je ogen gaat natuurlijk niet zonder risico. Ook is het zo dat als je het eenmaal hebt gedaan, je niet meer terug kunt. Vandaar dat het belangrijk is dat je naast de voordelen van je ogen laseren, ook de risico’s weet. Veel artikelen worden namelijk gesponsord door ooglaserklinieken waardoor je geen objectief beeld krijgt over de gevaren.

Wat is een ooglaserbehandeling

Het grote voordeel als een ooglaserbehandeling goed voorloopt, is dat je voortaan geen bril of contactlenzen meer hoeft te dragen! Dit kan doordat ze een klein stukje van het hoornvliesweefsel verdampen. Hierdoor verandert de bolling van het oog en krijg je weer voldoende lichtstraal binnen op het netvlies. Deze ingreep neemt naast risico’s ook een kostenplaatje met zich mee van €1.000 en je krijgt alleen een vergoeding voor een ooglaserbehandeling als je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Verhoogde kans op ooginfecties

Na de behandeling heb je de eerste paar maanden een verhoogde kans op ooginfecties. Vandaar dat het belangrijk is om de voorgeschreven oogdruppels goed te gebruiken na de behandeling zodat er geen vuil in het oog komt dat een oogontsteking veroorzaakt.

Hoornvliespijn door ooglaserbehandeling

Een veel voorkomend nadeel is dat je na de ooglaserbehandeling sneller last hebt van droge ogen, schitteringen, brandend gevoel en lichtkringen, ook wel hoornvliespijn genoemd. Een onafhankelijke wetenschapper zegt dat één op de vijf of zelfs de helft, zes maanden na de behandeling hier nog last van heeft. Terwijl NGRC (die gesponsord is door een laserkliniek) beweert dat dit verschijnsel voorkomt bij één op de vijfhonderd patiënten. Droge ogen is het meest voorkomend verschijnsel. Het is erg vervelend en kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Zo lijdt het zelfs tot heftige migraine.

Zenuwpijn na ooglaserbehandeling

Na de ooglaserbehandeling heb je dus risico op droge ogen en pijn steken in het oog. Maar daar blijft het niet bij. Bij sommige patiënten lijdt het tot een blijvend letsel als het zenuw erg is beschadigd. Vooral als het oog in aanmerking komt met fel licht, hitte, kou of wind wordt de pijngevoeligheid verhoogd en raakt het overgevoelig.

Nachtblind

Ook heb je na de operatie kans dat het zicht in de avond afneemt, waardoor je niet meer in het donker auto kunt rijden en zelfs nachtblind kunt worden.

Leesbril

Als laatste heb je sneller kans dat het zichtvermogen weer af neemt na de behandeling, waardoor de kans hoger ligt dat je op vroegere leeftijd een leesbril nodig hebt.

Heb jij een ooglaserbehandeling gehad? Deel je ervaringen & tips onder het bericht of op social media. Vergeet het artikel ook niet te delen op social media!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 4 Average: 1.8]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *