Schrijven als hobby: 3 dingen waar je op moet letten!

By  |  0 Comments


Er zijn veel verschillende hobby’s en interesses en het is belangrijk dat je iets hebt waar je van kan ontspannen. Voor de een is dit sporten, de ander dansen en voor sommigen schrijven. Eigenlijk weten veel mensen niet dat je schrijven ook als hobby kan hebben. Je hoeft niet perse een nummer één boek uit te brengen. Het kan ook al heel leuk zijn om een dagboek bij te houden of om verhalen te schrijven die in je opkomen. Wat dacht je van je eigen dromen? Schrijf ze eens op en maak er een heel verhaal omheen. Je kan je fantasie de vrije loop laten gaan net zoals bij schilderen en tekenen.

Drang

Misschien heb je de drang om iets naar buiten te brengen, maar weet je niet hoe. Schrijven kan dan een hele opluchting zijn. Je kan dit op een papier doen en daarna eventueel weggooien of verbranden als je het niet wilt houden, maar je kan het ook op je laptop of telefoon typen. Iedereen maakt namelijk genoeg dingen mee op een dag, misschien vindt iemand anders het wel interessant om dat te lezen.

Verbeteren

Het is altijd goed om jezelf te verbeteren, ook dit kun je op veel verschillende vlakken doen.
Hetzelfde geldt voor schrijven. Je woordenschat en spelling blijven op peil. Het is alleen wel zo dat dit een groter verschil heeft met het daadwerkelijk schrijven op papier met een pen en het typen op een computer. Als je het via de computer doet heb je ook nog vaak een spellingscontrole die het even voor je corrigeert. Natuurlijk is het veel makkelijk dus om te gaan typen maar als je jezelf echt wilt verbeteren, kan je beter beginnen met wat papier en een goede pen. Schrijven hoort namelijk helemaal geen pijn te doen. Het is alleen zeer belangrijk om een goede pen te hebben. Je komt dan al snel op een luxe pen uit, bijvoorbeeld een parker pennen set. Het is heel normaal dat iemand die sport speciale sportkleding en schoenen heeft, het moet dus ook heel normaal zijn om een goede pen te
hebben als schrijver.

Potentie

Wist je dat veel Nederlanders de potentie hebben om een goed boek uit te brengen? Je hoeft nu niet meteen allemaal eurotekens te gaan zien, maar je kan er zeker wat mee verdienen. Daarbij kan je ook nog eens een boodschap overbrengen aan de rest van Nederland. Als je schrijven dus heel leuk vind, veel fantasie hebt of veel zelf meemaakt, kan je dus eigenlijk beginnen met schrijven en kijken waar het naartoe gaat. Als het af is, kun je het altijd naar een uitgever op sturen om te beoordelen. Je kan het ook zelf uitgeven als een e-book of aan vrienden geven om het te lezen. Zo lang je het maar doet omdat je het leuk vind. Je hebt geen deadline voor wanneer het af moet zijn. Het schrijven moet een rust momentje zijn voor jezelf. Het moet je voldoening geven, als dit niet het geval is, kan je eens kijken naar andere hobby’s.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *