Tips voor het inrichten van een kleine babykamer

By  |  0 Comments


In veel Nederlandse woonhuizen is er een grote slaapkamer voor de ouders en één of meerdere kleinere kamers voor de kinderen. Doordat deze ruimtes over het algemeen niet zo groot zijn, is het zaak om creatief om te gaan met de ruimte die er is. Vind jij het een uitdaging om een kleine babykamer in te richten? Met deze 5 tips maak je hier een heerlijk plekje van voor je baby. 

Gedegen voorbereiding

Voordat je aan de slag gaat met het shoppen van spulletjes voor in de babykamer is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt. Neem de ruimte goed in je op als deze leeg is en meet alle muren en de hoogte van de kamer op. Waar zitten de ramen en de toegangsdeur? Opent deze naar binnen of naar buiten? Dit speelt allemaal een rol bij de inrichting. Je wilt natuurlijk niet dat de kast net een paar centimeter voor het raam komt te staan. Teken een simpele plattegrond en maak modelletjes van de meubels die je graag wilt hebben. Deze kan je vervolgens verschuiven op de plattegrond om te kijken of alles past en welke meubels waar het beste tot hun recht komen. Je kunt hiervoor ook gebruikmaken van diverse gratis softwareprogramma’s

Multifunctionele meubels

Het kan zijn dat niet alle meubels die je wilt hebben, in de babykamer passen. Heb jij echt een commode nodig of kun je ook een inklapbare commode tegen de muur monteren zodat je deze uit kunt klappen op het moment dat je deze nodig hebt? En past een grote wieg wel of moet je op zoek naar een kleiner modelletje? Een Mozes mandje is ideaal voor pasgeboren kindjes. Een Mozes mandje is klein, licht en comfortabel en daarmee een uitstekend alternatief voor de normale wieg. Een zitplekje om je kleintje te voeden kan prettig zijn, maar als de ruimte er niet is kan je er ook voor kiezen om een fauteuil in je eigen slaapkamer te plaatsen of je baby te voeden vanuit bed.

Sfeervolle accessoires

Accessoires kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een gezellige en sfeervolle kinderkamer. Het juiste accessoire kan een kamer echt afmaken en een persoonlijk tintje geven. Een voorbeeld van zo’n accessoire is een gehaakte knuffel. Een gehaakte knuffel kan een echte eye-catcher zijn in de kinderkamer. Naast gehaakte knuffels zijn er ook andere accessoires die de kinderkamer kunnen verfraaien. Denk bijvoorbeeld aan wanddecoratie, zoals een mooie poster of een canvas schilderij. Ook een kleurrijk vloerkleed kan een kamer echt opvrolijken. Door verschillende accessoires met elkaar te combineren, kun je de perfecte sfeer creëren voor de kinderkamer.

Kies voor lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte en frisse kleuren lijkt de ruimte een stuk groter. Lichte kleuren reflecteren het natuurlijk licht dat naar binnenvalt. Ook is het voor je kindje prettig om in een rustige omgeving te slapen. Je kunt eenvoudig wat meer kleur toevoegen met leuke accessoires, zoals vrolijke commodemandjes, knuffeltjes, gekleurde dekentjes en lakentjes en nog veel meer.

Maak gebruik van de hoogte

Wandrekjes en planken zijn onmisbaar in de kinderkamer. Een wandplank is zowel praktisch als decoratief. Vul het wandrekje bijvoorbeeld met een plantje, een knuffeltje, kleine schoentjes, het geboortekaartje van je kleintje of je favoriete verzorgingsproducten. Doordat je gebruik maakt van de muren en wat in de hoogte kunt werken heb je minder ruimte nodig voor grote kasten. Ook is het erg leuk om wandhaken aan de muur te bevestigen waaraan je bijvoorbeeld de badcape en wat kleertjes ophangt. 

Ook ruimte besparen in je eigen slaapkamer? Check deze ruimtebesparende oplossingen.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *