Een zware zwangerschap? Deze 6 producten slepen je er doorheen

By  |  0 Comments


Een zwangerschap is natuurlijk een prachtig geschenk, maar kan ook erg zwaar zijn. Tijdens een zwangerschap kunnen er diverse lichamelijke klachten ontstaan. Gelukkig zijn er passende producten gemaakt om deze klachten te verlichten en de zwangerschap te vergemakkelijken. In het artikel vind je 6 producten die een zware zwangerschap kunnen verlichten.

1. Bedoptrekker

Naarmate je zwangerschap vordert, wordt ook het uit bed komen steeds lastiger. Uiteraard kun je hiervoor hulp van je partner vragen, maar zelfstandig uit bed komen is uiteraard gewenst. Hiervoor kun je denken aan hulpmiddelen in bed, zoals een bedoptrekker (ook wel een papegaai of pakpaal genoemd). Dit is een middel om jezelf als het ware uit bed te kunnen hijsen, zonder hulp van anderen nodig te hebben.

2. Douchestoel

Naast hulpmiddelen voor in bed, zal er tijdens het verloop van de zwangerschap ook moeten worden gedacht aan een douchestoel. Een langere tijd onder de douche staan is er op een gegeven moment niet meer bij. Met een douchestoel kan er gemakkelijk worden gedoucht terwijl je plaatsneemt op de stoel. Ook na de bevalling komt een douchestoel goed van pas, omdat je je slapjes kunt voelen en/of niet lang op je benen zal kunnen staan door pijn.

3. Rugsteun

Helaas komen rugklachten vaak voor tijdens een zwangerschap. Om zo comfortabel mogelijk te kunnen zitten is er de rugsteun. Deze kan op een stoel of bank worden geplaatst om met een fijne houding tv te kijken, of een boek te lezen bijvoorbeeld. Heeft de gezinsuitbreiding eenmaal plaatsgevonden? Gebruik dan de rugsteun om de baby te voeden!

4. Buikband

Een buikband kan veel steun bieden wanneer je tijdens de zwangerschap veel last ondervindt van de bekken bijvoorbeeld. Door de strakke band om de buik te plaatsen, zullen de bekken verlicht worden en zal er veel minder pijn worden ervaren. De band verlicht de druk, ondersteunt de buik, taille en rug door een juiste houding aan te nemen.

5. Voedingskussen

Ook slapen wordt naarmate de zwangerschap vordert, als vervelend ervaren want tja… die buik zit weleens in de weg! Een comfortabele slaaphouding is dan ook lastig om aan te nemen als je hoogzwanger bent. Door middel van een voedingskussen kan dit probleem worden opgelost. Zo kan je comfortabel op je zij liggen, zodat de druk voor je ingewanden en rug minder groot is. Het voedingskussen kan geplaatst worden tussen de benen om een goede houding aan te nemen voor de ruggenwervels.

6. Toilethulpmiddelen

Ook voor het toilet zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar. Zo kan er een toiletverhoger worden geplaatst om gemakkelijk te kunnen zitten en vervolgens weer op te kunnen staan. Een lage zitting kan in een ver stadium van de zwangerschap namelijk erg vervelend en onhandig zijn. Daarnaast is er ook altijd nog de optie tot een toiletstoel, wanneer het niet fijn is om een stukje te lopen voor een toilet, als deze op een andere verdieping zit bijvoorbeeld. De toiletstoel kan gemakkelijk verplaatst worden en dus worden neergezet waar men wilt.

Een zwangerschap verschilt per persoon, en dus ook de bijkomende klachten en kwaaltjes. Het is goed om te kijken welke hulpmiddelen steun kunnen bieden en wat de mogelijkheden zijn om deze te lenen via een verzekering bijvoorbeeld. Geniet van deze tijd!

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *