De beste labels om Whisky te leren drinken

By  |  0 Comments

Er zijn veel verschillende soorten Whisky in de winkels verkrijgbaar. Het kan dan ook een uitdaging zijn om de juiste te kiezen, zeker als je nog maar net met het drinken van deze drank begint. Er zijn varianten die zoet, pittig, rokerig of kruidig smaken en afhankelijk van je persoonlijke smaak zal het ene merk Whisky dan ook beter bevallen dan een ander. Uiteraard zijn er ook duidelijke verschillen in de prijzen die je voor een Whisky neer moet leggen. Als beginnende drinker kun je ervoor kiezen om de verschillende soorten Whisky uit te proberen, om zo tot een geoefende dronk te komen, al is het verstandiger om je hierin een beetje te laten leiden. Zo word je vanzelf een professionele Whisky drinker.

1. Jack Daniels Whisky

Een uitstekende Whisky om als beginnende drinker mee te beginnen is uiteraard de Jack Daniels Whisky. Dit is één van de bekendste merken en is afkomstig uit de staat Tennessee. De Whisky mag niet aan inwoners van Moore County worden verkocht, aangezien hier een verbod geldt op de verkoop van Whisky. Wel mag de drank aan toeristen worden verkocht en is de Whisky in heel America een begrip geworden. De unieke smaak wordt verkregen door het gebruik van mais in plaats van gerst voor het bereiden van de drank. Online kun je allerlei whisky aanbiedingen vinden, waardoor je voor een goede prijs deze specifieke Whisky kunt uitproberen als beginnende Whisky drinker.

2. Lowland Whisky

Bij whisky-aanbieding.nl kun je verschillende soorten Whisky vinden. Er zijn Whisky’s verkrijgbaar uit verschillende landen, zoals uit Scotland. De Lowland Whisky is afkomstig uit dit gebied en je hebt keuze uit diverse soorten. Per merk vind je hier een duidelijke omschrijving over de oorsprong van elke Whisky en hoe deze het beste gedronken kan worden. Tips voor aanvullende lekkernijen die de ervaring nog verder verhogen, helpen je bij het maken van de beste keuze.

3. Speyside Whisky

Een ander merk uit Schotland dat een uitstekende keuze is om als beginnende Whisky drinker uit te proberen is de Speysite Whisky. Deze is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar, waardoor je zelf kunt bepalen welke een goede optie zou zijn. De Whisky komt uit de regio Speyside en wordt aangeboden via verschillende merken, zoals Signatory, Aberlour, Glenfiddich of Glenrothes.

4. Islay Whisky

Een diversiteit aan Whisky merken vind je met de naam Islay Whisky, uit de regio met dezelfde naam. Je kunt zo kiezen welk soort dronk je het liefste wilt ervaren, op grond van de bereiding van de Whisky. Je kunt kiezen voor een zoete smaak of juist voor een krachtige en rokerige smaak van het merk Ardbeg. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een meer ziltige smaak van het merk Signatore.

5. Highland Whisky

Een laatste goede tip voor beginnende drinkers van Whisky is de Highland Whisky. Ook hierin kom je bekende merken tegen die een goed idee geven over het soort Whisky dat verkrijgbaar is. Kies uit merken als Tullibardine, Highland Park, Oban, Glengoyne of Glenmorangie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *