Trends in verlichting

By  |  0 Comments

Jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf hoe je je woning inricht. Door middel van meubels en accessoires schep je helemaal je eigen sfeer. En als jij je daar prettig in voelt dan is het goed en kan niemand daar iets op aan te merken hebben. Je thuis voelen in je eigen huis is immers waar het om draait en over smaak viel toch niet te twisten?Een belangrijk aspect van het interieur dat erg bijdraagt aan de sfeer is verlichting. Natuurlijk beïnvloedt verlichting met name in de donkere avonduren de uitstraling van je kamers. Zonder licht kun je immers niets zien in het donker. Het type licht en de kleur en intensiteit zijn erg bepalend. Niemand zit voor de lol de hele dag onder een TL-lamp.

Echter, ook het uiterlijk van lampen zelf draagt bij aan het karakter van je interieur. We beschrijven in dit artikel stiekem toch een aantal trends die we verwachten voor de nabije toekomst voor wat betreft verlichting en interieur. Je hoeft je er niet door te laten beïnvloeden. Maar wellicht geeft het je wat inspiratie.

Groot is in

Je lamp mag best een blikvanger zijn. Groot is een ruim begrip. Het betekent vooral dat een lamp zichtbaar mag zijn. Dat kan door één grote lamp in je interieur te plaatsen maar ook door twee wat kleinere lampen dicht bij elkaar te plaatsen. Ook creëer je “groot” door een partij kleinere hanglampen bij elkaar te plaatsen. Groot betekent dus ook vooral “veel volume”. En dit lijkt een trend te worden voor de komende jaren.

Een industriële look is en blijft populair

De afgelopen jaren was onder andere betonlook in, in het trendy interieur. Dat gaf een industrieel karakter en kon zowel in woningen als in zakelijke gelegenheden worden toegepast. De komende jaren komt het industriële accent naar onze verwachting qua verlichting en accessoires vooral te liggen op de toepassing van staal en staal look. Daarbij kan gedacht worden aan zowel onbehandeld staal als ook zwart staal met een vintage look. Naden van lassen en dergelijke mogen absoluut gezien worden. En het materiaal mag gebruikssporen vertonen, want dat geeft het juist karakter.

Kaal glas

Een glazen lamp is natuurlijk het tegengestelde van de zware, metalen, industriële lampen. Toch komt ook de “naakte lamp” van glas weer helemaal terug in 2020. Fraaie lampbollen mogen gezien worden. Daarbij kies je natuurlijk niet voor een al te felle lamp, maar bijvoorbeeld voor een fraaie ledlamp met zichtbare spiralen, voor een retro effect.

Matzwart wordt een van de kleuren

Dan de kleuren: qua verlichting verwachten wij dat matzwarte armaturen weer veel aandacht zullen gaan krijgen van de consument. Zwart blijft een mooie, neutrale kleur voor het interieur. Een kleur die toepasbaar is op veel elementen in het huis, van keukenlamp tot vloerlamp.

Heb je je eigen interieurstijl, ga gerust je gang. Maar vind je het belangrijk om mee te gaan met trends in interieur pas dan deze stijlelementen toe en jouw interieur zal qua verlichting passen in het beeld van deze tijd. Het voordeel van de trends van komend jaar, is dat deze niet al te smaakgevoelig zijn. Ook wanneer trends in de toekomst een andere kant op gaan, houd je tijdloze lampen in huis.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *