Creatief met houten pallets in de woonkamer: 3 DIY voorbeelden

By  |  1 Comment

Met houten pallets geef je een creatieve invulling aan je woonkamer.  Maak bijvoorbeeld mooie zelfontworpen meubels van pallets. De pallet past onder andere mooi in een industrieel of klassiek interieur. Het pallethout zorgt voor een rauw tintje. Doordat hout een natuurmateriaal is, brengt het ook een gezellige sfeer met zich mee. Doe inspiratie op met deze tips en hopelijk staat er binnenkort een DIY pallet meubel te pronken in jouw woonkamer!

Eettafel van pallets

Houten pallets zijn ontzettend robuust en gaan jarenlang mee. Dit is dus ideaal materiaal om een grote en stevige eettafel van te maken. Het materiaal is goedkoop en je kunt er alle kanten mee op. Laat de pallet gewoon onbehandeld of voorzie deze van een mooi kleurtje zodat deze perfect binnen jouw interieur past. Pallets worden al tientallen jaren gebruikt om grote spullen te verzenden en opslaan, maar zijn de laatste paar jaar ook niet meer weg te denken uit design en interieurdecoratie. De tuinmeubels en loungesets van pallets kent bijna iedereen wel, maar ook in de woonkamer kun je eindeloos met een pallet variëren. Je maakt jouw eettafel helemaal op maat. Wist je dat er naast houten pallets ook kunststof pallets zijn? Hiermee maak je een unieke eettafel die perfect in een industrieel interieur past.

Salontafel van pallets

Is een hele eettafel je toch wat te veel van het goede? Maak dan een salontafel van pallets. Deze klus is iets eenvoudiger en het geeft een fijn gevoel als je een meubelstuk zelf hebt gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor een lichte en geheel nieuw pallet voor een wat zachtere look of ga voor een gebruikt pallet van donkerder hout voor een stoere uitstraling. Een salontafel van pallets ziet er ook erg leuk uit als je deze wit of beige verft. Voorzie de tafel naar keuze van wieltjes. Zo verplaats je de salontafel eenvoudig. Pallethout is namelijk redelijk zwaar. Als je bijvoorbeeld makkelijk onder de tafel schoon wilt maken of deze om de zoveel tijd op een ander plekje neer wilt zetten, dan zijn wieltjes handig.

Pallet DIY TV meubel

Een TV meubel van pallet hout zorgt voor een stoere en industriële look. Waarschijnlijk wil je het pallet meubel voorzien van laatjes. Zo wordt het een wat uitdagender doe-het-zelf project. Of laat vakjes open in het meubel voor spulletjes zoals een spelcomputer en dergelijke. Wist je dat het gebruik van gerecycled pallethout voor jouw nieuwe meubels ook nog eens zeer duurzaam is?  Het is een uitstekend voorbeeld van de circulaire economie.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

1 Comment

  1. Ivan

    5 december 2019 at 11:43

    Er zijn mensen die zweren bij pallets als prima lattenbodem voor de matras. Wij hebben van een set pallets een kinderkasteel achterin de tuin gebouwd. De kinderen mochten het zelf schilderen. De afgelopen zomer liep het storm van de jaloerse buurtkinderen die allemaal wilden komen spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *