Tips om veilig oud en nieuw te vieren met kinderen

By  |  0 Comments


Wat gaat de tijd snel, het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Het jaar 2021 zal voor de meeste mensen een jaar zijn om snel te vergeten. De pandemie drukt aardig z’n stempel, maar gelukkig lijkt 2022 een stuk beter te worden wat dat betreft. Oud en nieuw wordt door de meeste mensen in Nederland groots gevierd. Zeker voor gezinnen is het altijd spannend. Vuurwerk is gevaarlijk en er zijn jaarlijks altijd veel slachtoffers. Veilig kindervuurwerk is bijvoorbeeld belangrijk om zo gezond mogelijk het nieuwe jaar te beginnen. In dit artikel een aantal tips hoe je veilig oud en nieuw viert met kinderen.

Nieuwe trend, vier een kinder oud en nieuw

Vier oud en nieuw met kinderen niet om klokslag 00:00 uur, maar doe dat om 19.00 uur. Je doet net alsof het echt oud en nieuw is, maar dan 5 uur van te voren. Aftellen, vuurwerk afsteken onder begeleiding en de kinderen kunnen vroeg naar bed. Zo kan je als ouders met een gerust hart het “echte” oud en nieuw vieren.

Kinderchampagne

Deze tip was te verwachten, maar koop kinderchampagne. Zo kan je op verantwoorde manier met de kinderen proosten op het nieuwe jaar. Kinderchampagne is een veilig en lekker alternatief voor kinderen, en is makkelijk te onderscheiden van echte champagne. Kinderchampagne heeft altijd een kleurrijke verpakking!

Veiligheid boven alles

De overheid doet er alles aan om een zo veilig mogelijk oud en nieuw te vieren door middel van reclamespotjes en andere initiatieven. Het komt nog te vaak voor dat er ongelukken gebeuren met vuurwerk. Wees je daarom altijd bewust van de gevaren van het vuurwerk en zorg dat je alle veiligheidsregels in acht neemt. Niemand wil ‘s avond laat in het ziekenhuis terecht komen.

Koop het juiste vuurwerk

Er zijn verschillende soorten kindervuurwerk. Belangrijk is om pakketten te kopen zonder ontsteking en waar veel confetti vrij komt. Zodra kinderen groter worden kan je wat meer potten siervuurwerk en sterretjes aanschaffen. Op Vuurwerkland.nl vind je een ruim aanbod vuurwerk dat geschikt is voor kinderen. Het is belangrijk om altijd het vuurwerk volgens de gebruiksaanwijzing af te steken. Op het vuurwerk staat ook vermeld voor welke leeftijd het geschikt is. Alles voor de veiligheid! Daarnaast is kindervuurwerk ook een leuke toevoeging aan een kinderfeestje!

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *