Inspiratie nodig voor een kinderfeest? Bekijk hier de leukste ideeën

By  |  0 Comments

Een kinderfeest organiseren kan een ingewikkelde, tijdrovende klus zijn en je kunt maar zo het idee krijgen dat je het nooit goed doet. Het ene kind wil graag naar buiten, het andere blijft liever binnen. Het ene wil lekker ravotten en actief zijn, terwijl het andere juist wil relaxen en chillen. Aan jou de taak om een feest te organiseren dat voor iedereen leuk is. Deze Top 10 leuke ideeën voor een kinderfeestje helpt je alvast op weg bij de organisatie, maar in dit blog geven we je graag meer leuke ideeën.

1. Maak het avontuurlijk!

Natuurlijk kun je voor een kinderfeest simpelweg een springkussen huren, een schaal patat erbij zetten en alle kinderen blij maken met een ijsje. Maar je kunt er ook meer werk van maken. Bied een avontuur! Dat kun je doen door een heuse schatkaart te maken met een speurtocht naar de piratenschat die al tientallen jaren verborgen is. De kinderen gaan op avontuur en worden flink beloond aan het eind. Je kunt ook een gave klimwand huren of een spelletje bubble voetbal laten spelen in pakken die je makkelijk kunt huren. Bied de kinderen een uitdaging, een avontuur en ze zullen het nog lang hebben over het feestje dat jij organiseert.

2. Kies een thema

Een van de ideeën voor een bijzonder kinderfeestje zou kunnen zijn het kiezen van een thema. Kleed de ruimte waar je het feestje geeft sfeervol aan, laat alle kinderen verkleed komen en kies eten en drinken dat bij het thema past. Ga je voor boerderij? Leg dan wat strobalen neer, geef alle kinderen een rode zakdoek en een overall en organiseer een wedstrijdje inparkeren met de (plastic) trekker. Of ga voor een strandthema en laat alle kinderen zandkastelen bouwen in de speeltuin waar je ze verwelkomt met een kindercocktail en een heuse Hawaii-rok.

3. Laat kinderen zelf meedoen

Natuurlijk kun je alles tot in de puntjes bedenken, organiseren en uitvoeren volgens een strikt draaiboek. Maar het is minstens zo leuk om de kinderen de regie te geven. Misschien kun je hen telkens laten kiezen: willen jullie boomhutten bouwen in het bos of een speurtocht doen die misschien ook wel die kant op gaat? Houden jullie van cake versieren of vinden jullie het leuker om met fondant een eigen taartje te maken? Door de kinderen actief te betrekken bij de inhoud van het feest, zullen ze het nóg leuker vinden dan je ooit had kunnen dromen.

Hoe je het ook aanpakt, vergeet vooral niet om ook zélf te genieten van het feest. Je bent immers zo jong als je je voelt.

Beoordeel dit artikel:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *