Snus, een betere manier van roken

By  |  0 Comments


Wil je snus kopen? Wat is snus? Waar koop ik het? Snus is vooral bekend als kauwtabak. Het is typisch iets Scandinavisch, maar je kunt ook snus kopen in andere landen. Snus kopen is niet altijd even gemakkelijk, maar bij de meeste winkels waar tabak verkocht wordt, kun je terecht voor snus. Snus is niet per se gezond of ongezond. Dat hangt er natuurlijk net vanaf wat voor snus je koopt. Je krijgt er over het algemeen wel bruine tanden van. Het is voor menig persoon een goed alternatief voor roken, vooral als ze dit langzamerhand wil afbouwen.

Wel of geen nicotine?

Snus is dus tabak, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er is ook snus zonder tabak. Er zit wel nicotine in. Oorspronkelijk is snus tabak, maar inmiddels worden er ook zakjes snus verkocht zonder tabak. Dit lijkt tegenstrijdig, omdat het product snus als kauwtabak is bedoeld. Maar snus is eigenlijk geen product. Het is een verzamelnaam geworden voor verschillende unieke producten. Zodoende hoeft snus dus niet altijd tabak met nicotine te zijn. Het kan ook gewoon een nicotinezakje zijn.

Legaal in Nederland?

Is snus dan wel of niet legaal in Nederland? Het is vrij simpel. Je kunt namelijk legaal snus kopen zolang er geen tabak in zit. Als er wel tabak in de snus zit, mag dit niet verkocht worden. Dan is het dus illegaal. Wel is het zo dat het gaat om iets met nicotine. Net als met sigaretten, mag je dit dus niet kopen als je minderjarig bent. Dat wil zeggen dat je geen snus kunt kopen als je onder de 18 bent. Vanaf 18 jaar mag je snus kopen.

Waar te koop?

Hoewel snus dus niet zo zeer illegaal is, kun je het niet overal kopen. Het wordt bijvoorbeeld niet gewoon in de supermarkt verkocht. Wel kun je bij smartshops of tabakszaken vaak snus kopen. Het meest gemakkelijk is om snus te kopen via internet. Je kunt dat gewoon bestellen in verschillende smaken en van verschillende merken en je krijgt het dan ook nog thuis bezorgd. Als jijzelf of iemand anders in je omgeving een gezonder alternatief zoekt voor roken of vapen, dan raad ik van harte aan om snus te proberen. Het is net zo ‘lekker’ als roken, en is al een belangrijke stap in de goede richting!

 

 

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *