Mogen we weer tuinfeestjes geven?

By  |  0 Comments


Met de vriendengroep of familie samenkomen is op zich al een feestje. Maar mag je in deze tijd – de coronacrisis – eigenlijk alweer feestjes geven? Het slechte nieuws is dat het niet binnen mag, maar het goede nieuws is dat je wel buiten feestjes mag geven! Dus waar wacht je nog op: verstuur die uitnodigingen!

 Een tijd lang zat het er helaas niet in dat we feestjes konden geven. Verjaardagen, jubilea of andere speciale gelegenheden werden dus ook even niet groots gevierd. Maar gelukkig zijn de maatregelen zo versoepeld dat we zoetjes aan weer de slingers op kunnen hangen.

Op 1,5 meter afstand

Een belangrijke regel moeten we nog wel in acht houden, ook bij feestjes. Dat is de 1,5 meterregel. Je moet dus nog steeds 1,5 meter afstand houden van mensen die niet bij jouw huishouden horen. Let daar dus op als je mensen gaat uitnodigen en nodig er niet teveel uit. Hoewel het besmettingsrisico buiten lager is dan binnen, moet je elkaar nog wel de ruimte gunnen. Lees ook de tips voor hoe je een perfect tuinfeest plant.

Feestje valt in het water

Nu hebben we in Nederland wel eens zomers die ons in de steek laten. Want zo kun je dagen vol zon hebben en op de dag van jouw feest komt het met bakken uit de hemel. Betekent dat dat je je feest moet afzeggen? Zeker niet! Met een partytent geef jij jouw gasten de mogelijkheid om te schuilen. Het maakt niet uit waar je woont, want zo’n partytent kun je overal huren. Van  partytent verhuur in Den Bosch tot partytent verhuur in Eemland en alles wat er tussenzit.

Besmetting tegengaan

Natuurlijk kun je weer een feestje gaan vieren, maar houd je aan de regels en probeer besmetting tegen te gaan. Dit hoeft echt de pret niet te drukken. Zet op verschillende plekken in huis een pompje met handgel neer, zodat iedereen zijn handen kan desinfecteren. Zorg er daarnaast voor dat mensen vanuit hetzelfde huishouden nootjes uit hetzelfde schaaltje kunnen eten. Het is ook fijn als je tussendoor de oppervlakten en deurklinken schoonmaakt. Of leg overal de juiste doekjes neer, zodat jouw gasten hierbij kunnen helpen. Maar laten we vooral niet vergeten dat het een feestje is! Dit zijn de drie elementen die niet mogen ontbreken op jouw tuinfeest.

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *