Top 5 bordspellen van 2021

By  |  0 Comments


Mede door corona is het spelen van spellen veel populairder geworden de laatste tijd. Als kind speelde je waarschijnlijk ganzenbord of Monopoly, maar tegenwoordig zijn er heel veel andere spellen te koop die allemaal even leuk zijn. Ideaal voor een avondje gezellig met vrienden of familie!

Zoek je nog een leuk bordspel om gezellig met familie of vrienden te spelen? Bij Koning Bordspel heb je keuze uit honderden bordspellen. Elk bordspel staat garant voor urenlang speelplezier. Zeker als je gaat voor een van de bordspellen uit deze top 5!

1. Pandemic

In dit spel moet je niet tegen elkaar spelen, maar met elkaar. Iedereen komt apart aan de beurt, maar je bent samen een team dat vier dodelijke ziektes bestrijdt. Als je dat goed doet, kun je de mensheid redden. Pandemic speel je met twee tot vier personen en je moet actief meedoen om het samen op te kunnen lossen.

2. 7 Wonders Duel

Er zijn helaas maar weinig bordspellen die leuk zijn om met twee personen te spelen, maar 7 Wonders Duel is er daar eentje van! Dit spel speelt zich af in drie verschillende tijdperken en elke speler is de leider van een beschaving waarvoor je gebouwen en wonderen moet bouwen. Je kunt op drie verschillende manieren winnen, waardoor het altijd spannend blijft. Er is ook een versie van dit spel voor een grotere groep spelers.

3. Ticket to ride

Dit spel kun je met maximaal vijf mensen spelen. Je reist met een trein door Europa en de spelers moeten de routes die op hun bestemmingskaarten staan volbrengen. Dit kun je doen door een verbinding tussen twee steden te claimen. De speler die aan het einde de meeste punten heeft, wint!

4. Escape Room

Bij dit spel zit je in een hermetisch afgesloten onderzoeksstation en je hebt een anderhalf uur de tijd om eruit te komen. Je moet met alle spelers samenwerken om alle puzzels op te lossen en codes te kraken. Dit spel is dus ideaal voor iemand die veel van puzzelen houdt.

5. Codenames

Codenames is een leuk actiespel om te spelen in groepsverband. Er liggen 25 kaartjes op tafel waar codewoorden op staan. Je hebt twee teams die elk erachter proberen te komen welke kaartje bij welke geheime dienst hoort. Hier kunnen zij achter komen dankzij de aanwijzingen die ze krijgen van hun leider. Samenwerken is dus belangrijk.

Lees ook eens: De leukste hobby’s om te ontspannen

Beoordeel dit artikel:
[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Hi! Ik heet Naantje en ik ben 20 lentes jong. Ik ben een echte levensgenieter en leg het liefst al deze genietmomentjes vast voor later. Ik doe dit graag via foto’s, video’s of verhalen en nu deel ik deze ook graag met jullie! Wekelijks deel ik met alle liefde mijn bevindingen, tips en tricks in en over het leven en verhalen over lifestyle onderwerpen zoals, reizen, wonen, beauty, liefde/relatie en de gezonde levensstijl. Ik schrijf deze verhalen echt uit mijn eigen visie en ik sta altijd open voor de visie van jou. Dus neem gerust contact met mij op bij eventuele vragen, opmerkingen of tips. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet! Liefs, Naantje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *